Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Upravno vijeće CZSS Zadar smijenilo ravnateljicu Vesnu Burčul

11.03.2019. 13:16
Upravno vijeće CZSS Zadar smijenilo ravnateljicu Vesnu Burčul


U jutarnjim satima održan je i sastanak Upravnog vijeća zadarskog Centra za  socijalnu skrb Zadar koje je nakon sat i pol raspravljanja donijelo prijedlog za razrješenje  ravnateljice Vesne Burčul kojoj inače mandat istječe 16. ožujka, za pet dana, a na raspisani  natječaj od 25. siječnja javila se kao jedini kandidat. Burčul  nije komentirala niti odluku  UV-a, a niti svoju kandidaturu, odnosno hoće li ju povući ili ustrajati. 
– Nakon rasprave zaključili smo da postoje razlozi za razrješenje. Pozvali smo ravnateljicu  Vesnu Burčul, no ona se odrekla prava na pisano izjašnjenje te smo donijeli prijedlog odluke  da se ona razriješi dužnosti, kazala je predsjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za  socijalnu skrb Marina  Dujmović Vuković dodavši kako će svoj prijedlog odmah uputiti Ministarstvu na suglasnost.
– Većinom glasova smo odlučili. Troje članova Upravnog vijeća je bilo za razriješenje, a dvoje  protiv. Ravnateljica nije dobila otkaz, ona je samo razrješena s ove dužnosti, odnosno bit će  razrješena s ove dužnosti. Sukladno zakonu ona ostaje na svom radnom mjestu u Centru za  socijalnu skrb. Upravno vijeće brine o organizaciji pa ćemo sada kad budemo imenovali v.d.  ravnatelja zatražiti da se organizacijski poslože neke stvari drugačije, izjavila je  Dujmović Vuković, a kako je inspekcijski i stručni nadzor, kao i smjenu ravnateljice Burčul zatražila  ministrica Nada Murganić, teško je za očeivati da će ona svoj stav promijeniti.  
Odluku UV-a komentirala je predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi,  Jadranka Dimić, kazavši kako to nije način na koji će se riješiti problemi u sustavu.
– Odluka Upravnog vijeća je bila očekivana. Na žalost, nije na sindikatu da štiti ravnatelje, ali  smatramo da ovo nije način na koji će se riješiti problemi u sustavu. Na  ovaj način se zapravo  guraju svi problemi pod tepih, a ako ćemo tako i dalje postupati onda naša ministrica već sutra  može razriješiti svih 80 ravnatelja centara za socijalnu skrb jer je sustav doslovno neuređen,  potkapacitiran i svi ljudi rade u izuzetno lošim materijalnim i prostornim uvjetima, kazala je  Dimić.