Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ŽIVOT U RITMU MUZIKE ZA PLES Očekuje se oko 1500 plesača svih uzrasta iz zemlje i inozemstva

11.03.2019. 12:51
ŽIVOT U RITMU MUZIKE ZA PLES  Očekuje se  oko 1500  plesača svih  uzrasta iz  zemlje i  inozemstva


Plesna udruga Bellus iz Zadra domaćin je i organizator  Međunarodnog natjecanja u plesu koji će se održati 30. i 31. ožujka ove  godine u školskoj dvorani u Bibinjama. Udruga je osnovana u prosincu  2017. godine, a zahvaljujući stručnosti i požrtvovnosti voditeljice, 24-godišnje Ines Dragović, pojedinci i grupe ubrzo su počeli nizati zlata na  Međunarodnim natjecanjima plesa i Festivalima plesa u zemlji i inozemstvu. Ohrabrena uspjesima Dragović je prihvatila izazov te je  odlučila ove godine međunarodno natjecanje u plesu organizirati u Zadru, no odabir je konačno, što zbog samog prostora, a što zbog financija,  pao na bibinjsku školsku dvoranu.


Bibinje najpovoljnije i najadekvatnije
– Na natjecanju očekujemo oko 1500 plesača svih uzrasta iz zemlje i  nekoliko susjednih zemalja koji će nastupiti u oko 20-ak različitih plesnih disciplina. Uz natjecatelje očekujemo još toliko pratitelja budući da  je većina prijavljenih dječjeg uzrasta. Bibinjska školska dvorana bila nam  je najpovoljnija i najadekvatnija za organizaciju takvog događaja, a nadamo se i da će koristi imati i lokalni iznajmljivači i ugostitelji, kaže 24- godišnja voditeljica i predsjednica Plesne udruge Bellus koja je u svega  godinu dana od osnutka privukla oko 250 članova, od čega je njih 18 s  pravom glasa. Rođena Sisčanka u Zadru ostvaruje svoj životni san – ples  kojim se počela baviti sa svega tri godine i pribaviti licencu za trenericu  plesa.
– Da ovo ne radim, ne znam što bih drugo. Ples je moj život, moj posao  i moja razonoda. To je i način izražavanja, kaže ova zaljubljenica u ples  koja drži poduke latino-američkih plesova, standardnih, modernih, ali i  zumbu, fitness, jogu te total body workout.


Vrata za licencu World artistic dance federation
– Imamo nekoliko dječjih skupina kojima su obuhvaćena djeca od  treće do 17. godine, zatim skupinu za odrasle, a u programu  imamo i poduke za mladence, maturante. Također, organiziramo i rođendanske zabave, a u pripremi nam je program za tečaj plesa za djecu s teškoćama u  razvoju te za osobe starije životne dobi. Osim u Zadru, poduke održavamo i u Bibinjama, Poličniku, Pridrazi i Biogradu na moru. Sve to uspjeli  smo pokrenuti u svega godinu dana i na to smo izuzetno ponosni, kaže  Dragović dodajući kako se nada da će i Međunarodno natjecanje u Bibinjama polučiti uspjeh i otvoriti im vrata za licencu World artistic dance  federation i za nadolazeće godine te da će ovo natjecanje na području  Zadarske županije postati tradicija i obogatiti predsezonu. Pohvalila se  brojnim uspjesima članova na brojnim natjecanjima te je za tekuću godinu najavila odlazak na plesno natjecanje u Sarajevo, Maribor, Zagreb,  Split, Dubrovnik i Krk.
Puno bi nam značilo sponzorstvo turističkih zajednica i tvrtki u organizaciji ovog Međunarodnog natjecanja u plesu koje se po prvi puta organizira na našem području budući su mlada udruga te se nadaju kako  će im se na poslane zahtjeve i odazvati, poručuje Dragović.