Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ministar Aladrović Zadru donosi osam ugovora

11.03.2021. 09:40


Nakon ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, u petak u Zadar dolazi još jedan član Vlade. Riječ je o ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću koji će u Gradskoj loži uručiti čak osam ugovora o financiranju iz Operativnog programa »Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.« vrijednih gotovo 10 milijuna kuna.
U posjet Zadru s ministrom bi trebala doći i državna tajnica Marija Pletikosa, a domaćini će im biti gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin. Kako saznajemo u Županiji, riječ je o projektima iz tri različite županije te će ove vrijedne ugovore, osim naše, dobiti i Ličko-senjska i Splitsko-dalmatinska županija.
Naime, projekti se dodjeljuju u sklopu Poziva »Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I« koje je i dosad sufinancirao Europski socijalni fond, kao jedan od temeljnih strukturnih instrumenta Europske unije, a kojim se državama članicama pruža potpora za ulaganje u ljudski kapital te jačanje konkurentnosti europskog gospodarstva. S obzirom da ovaj fond usmjeren na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti, kao i na poboljšanje učinkovitosti javne uprave, Hrvatskoj je kao članici Europske unije izuzetno važno sufinancirati aktivnosti s područja socijale upravo sredstavima Europskog socijalnog fonda.