Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru proslavilo 14. rođendan

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Veliki dan za studente i volontere
Autor: 
Svjesni smo potrebe naših studenata za podrškom koje naše Savjetovalište pruža i nastojat ćemo dodatno poticati i u tom smislu angažman stručnjaka koji mogu pružiti tu potrebnu podršku, kazala je prorektorica ponosna na rad Savjetovališta, volontera i studenata
Vedran SITNICA
S obilježavanja rođendana Savjetovališta

Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru proslavilo je jučer svoj 14. rođendan. Volonteri i studenti Studenstskog savjetovališta okupili su se u Studentskom klubu Božo Lerotić kako bi obilježili taj dan. Obilježavanje je zapravo bilo organizirano druženje sa studentima volonterima koji sudjeluju u projektu podrške brucošima. Okupljene je pozdravila prorektorica Nedjeljka Balić-Nižić koja je u ime Sveučilišta i rektorice Dijane Vican čestitala Savjetovalištu na 14 godina uspješnog rada.
- Savjetovalište u Zadru jedno je od prvih savjetovališta koje je otvorilo put i drugim savjetovalištima i čiji su model aktivnosti i djelovanja slijedili. Ovom prilikom čestitam svima ovdje nazočnima na svemu postignutom, ali naravno i onima koji su od samog početka Savjetovališta to omogućili, rekla je Balić-Nižić dodavši kako imaju podršku Uprave i cijelog Sveučilišta koje je otvoreno za sve inicijative i u budućnosti.
- Svjesni smo potrebe naših studenata za podrškom koje naše Savjetovalište pruža i nastojat ćemo dodatno poticati i u tom smislu angažman stručnjaka koji mogu pružiti tu potrebnu podršku, kazala je prorektorica ponosna na rad Savjetovališta, volontera i studenata.
Nešto više o radu Savjetovališta ispričala je profesorica Ivana Sučić Šantek koja je zahvalila svima uključenima u rad, a projekt savjetovališta »Početna podrška« predstavila je studentica psihologije i volonterka Savjetovališta Marija Marković koja je i sama aktivna volonterka, ali je ujedno i koristila pomoć Savjetovališta.
- Ja sam osoba s velikim oštećenjem vida, ujedno sam i albino i bojala sam se kako će me društvo prihvatiti i hoću li se snaći, međutim, mogu reći kako sam naišla na podršku, kako svog profesora i mentorice, tako i kolega. Ne znam osjećam li se bolje dok nekome pružam pomoć ili dok je primam, kazala je Marija koja se zahvaljujući podršci brzo snašla i naviknula na okolinu. Shvatila je koliko je čovjek jak i kako su prepreke izazovi koje može prijeći. Objasnila je dalje kako je projekt zamišljen da volonteri pomognu studentima prvih godina u snalaženju, bilo na fakultetu, u studentskom domu ili pak po Zadru.
- Jedan je volonter tako bio zadužen za Studentski dom i pomogao je brucošima u snalaženju u orijentaciji domom, ali i u administrativnim stvarima, kazala je Marija.
Kako je objasnila, cilj projekta je pokazati studentima koji imaju neku prilagodbu da nisu sami, da uvijek mogu zatražiti pomoć i da će je i dobiti. U projekt su trenutno uključene tri studentice preddiplomskog predškolskog studija, a projektom su zadovoljni i korisnici i volonteri. Nakon predstavljanja projekta, rođendan je nastavljen u neformalnom i opuštenom druženju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno