Hrvatski san

Slika korisnika admin
Autor: 

Na graničnim crtama Zagrebačke županije uz Veliku Goricu i Staro Čiče prostire se najveći obiteljski voćnjak u Hrvatskoj. Gotovo 50 ha jabuka, bresaka, nektarina, šljiva i jagoda davat će blizu tisuću tona voća, odnosno 5-6 milijuna kuna prihoda.

Mladi gospodar Digiusti dipl. ing. građevine, uz pomoć oca građevinara, majke, žene liječnice i šest stalnih i dvadesetak sezonskih djelatnika, uz poticaj županije i države ostvaruje svoj san na hrvatski način. Voćem vrhunske kakvoće, potkrijepljenog znakom povjerenja prema svojim potrošačima, organiziran u marketinškoj zadruzi, ovaj vrsni voćar, ulazi u sedmu proizvodnu sezonu.

"Sunčana" jabučna značka prepoznatljivog oblikovanja pakiranja s imenom zadružnih proizvođača, kao znamka zajedničkog udruženog proizvoda, svoju uspješnost prodaje i potvrdu proizvodnje nalazi preko svjetskih trgovačkih lanaca Konzuma i Kauflanda. Njihova proizvodnja dokazuje da nema tako velikih proizvođača koji bi sami gospodarili jednim tržnim segmentom za duže razdoblje. U zajednici preko zadruge koja zapošljava samo jednog djelatnika, sposobnog prodajnog menadžera, to je sasvim druga, puno uspješnija pripovijest.

Ulaganje u nove površine. Što veća i kakvonosnija proizvodnja. Proizvodnja kakvonosnih sadnica. Osiguranje stajskog gnoja, zaštita od gradonosnih oblaka. Valjana priprema proizvoda uz proširenje vlastite hladnjače. Sve su to sadašnje i ciljane zadaće koje obitelj Digiusti zadaje sebi i zadrugarima za dobitnu kombinaciju na tržištu.

Nakon ove posjete, kakvu poruku poslati zadarskim voćarima. Budite svoji, ali i udruženi, kako biste po kakvoći i količini stvorili jedinstveni proizvod koji će se s vašom znamkom natjecati sa svjetskom konkurencijom koristeći nesumnjive prednosti domaće proizvodnje.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno