Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar pao, Goran slavio

10.04.2011. 22:00
Zadar pao, Goran slavio


ZADAR0
VUKOVA3
(22:25, 17:25, 21:25)
ZADAR – Dvorana ŠRC  Višnjik. Gledatelja: 27. Suci:  Ivica Špadina (Šibenik) i Vedran Juravić (Zadar).
ZADAR: T. Burčul, Kulaš,  Mandić, Kvartuč, Barić, Belić, L. Bakale, Karamarko,  Šestan, D. Burčul. Trener:  Marin Masnić.
VUKOVAR: Rošić, Pelin,  Tepert, Petković, Prdić,  Mihaljević, R. Tomić, Jovanović. Trener: Rudolf Tomić.
U lijepom odbojkaškom  dvoboju Zadar je čestitao Vukovaru na zasluženom prvom  mjestu te ga otpratio u viši  rang. Trener Marin Masnić  odlučio se za potpuno pomlađeni sastav u kojem su od  iskusnijih bili kapetan Stipe  Belić i Trpimir Burčul, koji su  vrlo malo igrali. Mladići koji  se pripremaju za kadetsko  državno prvenstvo pokazali su  kako znaju igrati odbojku i  kako nakon prošlogodišnjeg  prvog mjesta kadeta Bibinjaca  na državnom prvenstvu ne bi  bilo nikakvo čudo da Zadar  ove godine ponovi njihov uspjeh.
S iskusnim i kvalitetnim Vukovarom Zadrovi golobradi  mladi bili su u prvom setu  poravnati do 9:9 da bi Vukovar na drugom sudačkom  predahu imao prednost 12:16.  Ali mladi se ne predaju i  dolaze na svega jedan razlike  za 21:22. No, Vukovar je predobra i puno starija momčad  da bi popustio pod pritiskom  ipak znatno neiskusnijeg sastava.
Započeli su drugi set Zadrani još bolje, s vodstvom  10:7, no tada Vukovar  uključuje u viši stupanj prijenosa i začas je 10:12 te drugi  set gosti lagano privode kraju.
 I u trećem setu Zadrovi  mladići grizu i na prvom predahu imaju 8:5 te ih gosti  ponovno moraju uzeti puno  ozbiljnije kako bi bez problema prošli i zadnju prepreku na putu prema Superligi.
 – Zadar je jedina ekipa u  ovoj ligi koja ima neku perspektivu. Mi smo odradili tih  3:0 i što je najgore, oni najbolji  igrači nama su najneozbiljniji i  prave mi malo nered. Sada  ćemo se pojačati s dva kvalitetna igrača da bismo mogli  ostvariti to da budemo među  prvih pet kako bismo nagodinu mogli ostati među osam  najboljih u Hrvatskoj. Vidim  kako je organizacija kluba u  Zadru dobra i da trener kvalitetno radi i da imaju sredstva  – rekao je Rudolf Tomić, kreator uspjeha gostujućega tima.
 – Nije bilo smisla igrati sa  seniorskim sastavom, a ovo  nam je bila dobra utakmica za  kadete da sebi dignu malo  samopouzdanje te da se pripreme za predstojeće kadetsko prvenstvo gdje imamo velika očekivanja i gdje ćemo  probati napasti sam vrh.  Utakmica je bila dobra, oni su  nas možda malo podcijenili,  mi smo se borili i zadovoljan  sam pristupom i igrom, jer  najveći broj naših igrača mlađi  je od 17 godina. Želim Vukovaru svu sreću i drago mi je  da je Grad heroj ušao u Prvu  ligu i na tome im čestitam –  rekao nam je Marin Masnić,  trener Zadra.
GORAN3
BROD0
(25:21, 25:22, 25:21)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića.  Gledatelja 30. Suci: Ivica Špadina i Margit Vrbičić (oboje  Šibenik).
GORAN: Fuzul, Sikirić,  Bugarija, Frleta, T. Šimunić,  Kinda, M. Šimunić, Delija.  Trener: Vice Fuzul.
BROD: Glas, Pejić, Martinović, Jurić, Garić, Odobašić, Bubalo. Trener: Zoran  Bilić.
Goran je seniorsku sezonu  zatvorio prvom pobjedom, uvjerljivo nadigravši momčad  Broda koja je, osim početka u  prvom setu, kada su gosti vodili do 12 poena, bila u stalnomu zaostatku. Pred kraj zadnjeg seta trener Vice Fuzul  dao je prigodu Marinu Šimuniću i Roku Deliji.
 U domaćemu sastavu bolji  od ostalih bili su Antonio Kinda, Vice Fuzul i Šime Sikirić, a  i ostatak momčadi pružio je  dobru partiju, pogotovo u  drugom setu, koji su momčadi  odigrale na visokoj razini.
 


Prva HOL (m)


Rezultati posljednjeg (18.) kola:  Goran – Brod 3:0, Zadar – Vukovar  0:3, Gornja Vežica – Split 3:1,  Rovinj – Mladost KL II 3:0.
Poredak: Vukovar 36, Rovinj 30, Mladost KL II 27, Split 23, G. Vežica 22, Zadar 16, Brod 6, Goran 5
Zaostala utakmica 16. kola: Rovinj –  Split.