Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rusko se tržište nudi i Zadru

10.04.2012. 22:00
Rusko se tržište nudi i Zadru


Najznačajniji sajam turizma u drugom po veličini Ruskom gradu Sankt Petersburgu upravo je završen uz nazočnost 287 izlagača iz cijelog svijeta, koji su se uz ruske tvrtke borili za naklonost ovog snažnog i rastućeg tržišta.
Pod nazivom „Leisure Without Borders” predstavile su se mnogobrojne ruske agencije, zrakoplovne kompanije, hotelske kuće a po prvi put i četiri dalmatinske županije. Budući da je tijekom ljetne sezone suspendiran vizni režim između Rusije i Hrvatske, te je time znatno pojednostavljeno putovanje prema hrvatskoj obali, pobudili smo neočekivano velik interes kod ruskih agencija.
TZ Zadarske županije upustila se u ovaj korak u sklopu nastojanja da se svake godine pokuša okušati i na nekim novim tržištima. Takav je pristup olakšan partnerskim odnosima sa TZ Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije s kojima odrađuju niz sajmova i prezentacija uz bitne uštede. Činjenica je da Dubrovnik i Split imaju zrakoplove iz Rusije, i razlog više za nastup a ni ovdašnja sredina nije nezainteresirana i bez ambicija (pa i nada) da će ih dobiti. Uostalom, linija za Zagreb postoji. U istom zajedništvu jednaku priliku koriste i ove ostale županije kada je riječ o nekim predstavljanjima u sredinama iz kojih mi imamo zrakoplove, a oni nemaju.
 – U četiri sajamska dana podijeljene su tri palete prospekata. Najviše je upita bilo za zrakoplovne linije prema Hrvatskoj. S obzirom na postojanje super brzog vlaka koji premosti razdaljinu od St. Petersburga do Moskve za samo 3 sata, turisti uglavnom koriste redovnu liniju kompanije Aeroflot Moskva – Zagreb. Veliki touroperatori Ascent Travel i Atlantis organiziraju čarter letove iz Moskve za Split i Dubrovnik, znali su doći i u Zadar a nije isključeno da se to opet dogodi.
Napomenimo da je sajam posjetilo 10.000 posjetilaca, uglavnom poslovnih ljudi, kazao nam je Damir Hordov po povratku sa sajma na kojem je sudjelovao u ulozi informatora Zadarske regije.