Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pjesnik vječnog istraživanja

Autor: Ante Rogić

10.04.2013. 22:00
Pjesnik vječnog istraživanja

Foto: Vedran SITNICA



Ja u sve sumnjam, sve istražujem. Dosta volim ljude, kazao je Vinko Hajnc


“Na nebu nešto nedostaje” naslov je najnovije knjige Vinka Hajnca predstavljene prekjučer u Rektoratu Sveučilišta u Zadru. uz autora, u predstavljanju knjige su sudjelovali Goran Kurtović, Tamara Šoletić, Milan Miočić Stošić i rektor zadarskog Sveučilišta dr. sc. Ante Uglešić. Otkako je u mirovini, u posljednjih osam godina Hajnc je napisao devet knjiga, od njegovih ukupno jedanaest.
“Ne posustaje, iskazujući i u svojoj jedanaestoj knjizi duhovnu snagu i silovitost stvaralaca, ne napuštajući ni u ovoj knjizi svoje slobodne misli koje se opiru unaprijed zadanim ograničenjima i hipokriziji. Njegova mora i oceani, njegova velika misaona i emocionalna prostranstva koja još u sebi primaju najrazličitije doživljaje, osjećaje i razmišljanja, iskazuje njegov neponovljen odnos prema životu, ali i prema Bogu, ljubavi, strasti, smrti, uskrsnuću, prolaznosti… napisao je u svojoj recenziji mr. sc. Krešimir Kolak.
Knjiga je podijeljena u tri dijela: Salamunovo slovo, Obećane pjesme i Čakavske elegije.
– Nedavno sam pročitao da se od cijelog svemira samo četiri posto odnosi na galaksije, a sve ostalo je tamna tvar, to me je fasciniralo. Ja u sve sumnjam, sve istražujem. Doista volim ljude, kazao je Hajnc.