Žalbeno vijeće donijet će odluku o slučaju Horvatinčić za dva do tri tjedna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Županijski sud počeo raspravu
Autor: 
Mislim da je sudsko vijeće moglo steći dojam o tome što je suština predmeta i čiji stavovi su ovdje utemeljeni. Nakon današnje sjednice mi smo uvjereni u potvrđujuću presudu, komentirao je početak rasprave Veljko Miljević, jedan od trojice branitelja Horvatinčića
Vedran SITNICA
Tomislav Horvatinčić

Za dva do tri tjedna bit će poznata odluka žalbenog vijeća  Županijskog suda u Zadru koje je u srijedu iza zatvorenih vrata razmatralo žalbu na presudu Tomislavu Horvatinčiću, kojega je sudsko vijeće  šibenskog Općinskoga suda pod predsjedanjem Maje Šupe oslobodilo  krivnje za smrt talijanskoga bračnog para Salpietro, potvrdio je predsjednik žalbenog vijeća Hrvoje Visković.

Po izlasku iz sudnice, odvjetnik Tomislava Horvatinčića Veljko Miljević  kazao je da je žalba Državnog odvjetništva bila neuobičajeno opsežna i  detaljna, a takvi su bili i njihovi odgovori na žalbu.

"Danas smo učinili dodatni napor pa smo rezimirali sve odgovore na  žalbu kratkim i jasnim stavovima. Uvijek sam zadovoljan sa svakom sjednicom na kojoj možemo bez ometanja iznijeti svoje stavove, a to smo  danas mogli. Mislim da je sudsko vijeće moglo steći dojam o tome što je  suština predmeta i čiji stavovi su ovdje utemeljeni. Nakon današnje sjednice mi smo uvjereni u potvrđujuću presudu", komentirao je Miljević.

Novinarima se ispred Županijskog suda obratio i Tomislav Horvatinčić  koji je potvrdio je da će djeci talijanskih supružnika Salpietro koji su poginuli u nesreći 16. kolovoza 2011. godine isplatiti odštetu. Ugovor o isplati odštete potpisao je s njihovim pravnim zastupnicima, a jedna od  klauzula je tajnost isplaćenog iznosa.

"Dogovoreno je da iznos upravo zbog te djece ostane tajna, iako sam  svjestan toga da nikakav novac ne može nadoknaditi gubitak roditelja",  izjavio je Horvatinčić.

Žalbu na presudu Općinskog suda u Šibeniku podnijela je šibenska  tužiteljica Irena Senečić, dok su odgovor na tužbu napisala trojica Horvatinčićevih odvjetnika. Šibenski sud Horvatinčića je oslobodio zbog  sinkope i nemogućnosti izbjegavanja sudara s talijanskom jedrilicom.  Državno odvjetništvo se žalio na presudu zbog pogrešno i nepotpuno  utvrđenog činjeničnog stanja tijekom sudskog postupka.

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadru, u čijem su sastavu suci Hrvoje Visković, Marijan Bitanga i Dijana Grancarić, presudu može potvrditi, preinačiti je ili, pak, slučaj vratiti na ponovno suđenje. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno