Dukić: Vjerujem da je vlasnik Dogusa Ferit Sahenk čovjek od riječi

Slika korisnika valentinam
Aktualni sat
Vijećnik Mladen Malta upozorio je da je od posljednje najave početka radova na izgradnji hotela Hyatt Maraska investitora Dogus grupe prošlo više od pola godine
Vedran SITNICA

Vijećnik MOST-a Mladen Malta izrazio je na Aktualnom satu Gradskog vijeća zadovoljstvo što je nakon njegova pitanja o dugu Jadere na posljednjem Aktualnom satu potpisan ugovor između Grada i te tvrtke o obročnoj otplati duga na način da se milijun kuna uplati odmah, a ostatak u 48 rata.

- Neka ti novci idu gdje im je mjesto - u proračun Grada, pa će biti vrtića i svašta. Kako ne bih ispao maliciozan, molim pisani odgovor koliko je obrt Malta u 2017. godini uplatio u gradski proračun te što bi Grad poduzeo da prestane plaćati, sarkastično je dodao Malta, a potom je upozorio da je od posljednje najave početka radova na izgradnji hotela Hyatt Maraska investitora Dogus grupe prošlo više od pola godine. 

- Gdje su obećani elitni hotel i njegovi gosti za koji se potrošilo poprilično vremena i novca na štetu drugih investitora koji su čekali? Što se tu događa? Jesu li turski investitori prevareni i kakvu poruku šaljemo drugim investitorima? Je li im obećana Marina Zadar pa su odustali ili to prodaju? - upitao je gradonačelnika, ali i pročelnika Darka Kasapa Malta dodavši kako je upravo pročelnik Kasap bio preangažiran oko tog projekta. Malta je spomenuo brojne rasprave koje su se vodile oko ovog projekta te da su gradski vijećnici usvojili čak tri Detaljna plana uređenja za taj predio.

- Grad je napravio sve da se tamo dogodi hotel, ne mogu ulaziti u poslovne sfere investitora. Vjerujem da je vlasnik Dogusa Ferit Sahenk čovjek od riječi, poručio je gradonačelnik Dukić, a prozvani pročelnik Kasap demantirao je aluzije oko zakulisnih radnji vezanih uz Marinu dodajući kako je koncesija isključivo u nadležnosti države. Naglasio je kako gradske službe jesu i moraju biti maksimalno angažirane za svakog investitora te zaključio kako  početak radova na budućem hotelu ovisi o investitorima i njihovim financijskim planovima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)