Oporba pohvalila izvješće direktora Zadar sporta!

Slika korisnika valentinam
Nesvakidašnja situacija na sjednici Gradskog vijeća
Iako su SDP-ovi vijećnici direktoru Jurici Dilberu zamjerili petogodišnje nepojavljivanje na sjednicama Gradskog vijeća, iznijeli su sve pohvale na njegovo rukovođenje ovom gradskom ustanovom
Vedran SITNICA
Jurica Dilber

Izvješće o radu za proteklu godinu i financijsko poslovanje  Javne ustanove "Zadarski sport" za upravljanjem sportskim objektima  Zadra kojega je podnio ravnatelj Jurica Dilber izazvao je najviše rasprava  u drugom dijelu sjednice. Rasprava se zapravo više odnosila na Dilberovo nepojavljivanje na sjednicama Gradskog vijeća na kojima je trebao  podnositi izvješća o radu ove gradske ustanove, nego na sam izvještaj.  Ipak, dobio je pohvalu čak i od najžešćih oporbenih vijećnika.

Naime, u slučaju mladog direktora Zadar sporta dogodio se svojevrsni  presedan na Vijeću s obzirom da je oporba pohvalila Dilberovo izvješće  umjesto da ga osporava, kako je uobičajena praksa nakon podnošenja  izvještaja direktora gradskih tvrtki.  Dilber je u uvodu najprije obrazložio  program rada ustanove, naglašavajući kako je Zadarski sport u 2017. godini pozitivno poslovao. Govorio je i sanaciji štete od poplave na Ravnicama i promjeni parketa u toj dvorani, no vijećnici su mu velik dio pitanja postavili upravo o nedolascima na sjednice Gradskog vijeća.

Dilber, naime, nikad dosad nije podnio izvješće o radu ove gradske ustanove, već je na sjednice slao zamjenika, stoga su vijećnici ponajprije  htjeli znati razloge takve prakse. Zanimljivo je da je tu čak najoštriji bio  Dilberov kolega iz stranke, Rade Šimičević koji mu je poručio:

- Gospodine Dilber, dobro nam došli i nadam se da ćete nam objasniti  zašto vas nije bilo.

Isto ga je pitao i SDP-ov vijećnik Antun Novoselović, ističući kako su  "vijećnici imali posebnu želju da dođe jer ga pet godina nema":

No, ono što je Novoselović dalje iznio u okviru rasprave o izvješću Zadar sporta, govori da čak i oporba priznaje rezultate rada ove ustanove:  "Ovo je po meni dosad najbolje izvješće", kazao je Novoselović, a njegov  stranački kolega, Darko Vrdoljak, bio je još precizniji.

- Čak ću pohvaliti izvješće jer je ovo korak naprijed u odnosu na dosad.

Vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić, direktora Dilbera pitala je na  što su otišle intelektualne i osobne usluge, odnosno zašto su koristili  vanjske suradnike, na što je Dilber odgovorio kako u firmi nemaju pravnika te su se koristili vanjskim odvjetničkim uslugama.

SDP-ov Darko Vrdoljak iz izvješća je izdvojio jednu, po njemu, neobičnu stavku "rekreacija-kultura-religija" za koju su izdvojena dva milijuna kuna, pitajući Dilbera na što se konkretno stavka "religija" odnosi?

- To je službeni obrazac, pa ću morati provjeriti, stvarno ne znam, odgovorio mu je Dilber, a svima onima kojih je zanimalo zašto se pet godina nije pojavio na sjednici Gradskog vijeća, pojasnio  je:

- Zbog toga vam se ispričavam, imam problema s leđima, ako treba  mogu donijeti i medicinsku  dokumentaciju, predložio je Dilber pogledavajući prema potpredsjedniku Gradskog vijeća, Draženu Grguroviću, no  ovaj je odgovorio da to "ne treba".

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno