Podignuta optužnica protiv B.G, vozača poznatog zadarskog odvjetnika, koji je skrivao heroin u balama sijena

Slika korisnika mkvanja
Završena istraga
PIXSELL
Policija je pronašla oko kilogram heroina skrivenog među balama sijena u devastiranom objektu u Smilčiću

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv B.G., 60-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske kod kojeg je policija pronašla oko kilogram heroina skrivenog među balama sijena u devastiranom objektu u Smilčiću kojeg je koristio. Prema procjenama, heroin je bio namijenjen preprodaji na zadarskom narko tržištu, a ovaj 60-godišnjak preprodajom iste zaradio bi oko 380 tisuća kuna.

- Optužnicom mu se stavlja na teret da je 12. ožujka 2019. u Smilčiću, u devastiranoj kući koju koristi, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge i protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u prizemnoj prostoriji među balama sijena držao ukupno 939,03 grama droge heroin. Droga je bila zapakirana u četiri prozirne PVC vrećice pojedinačnih težina od 204,45 grama, 261,53, grama, 247,41 grama i 225,64 grama, a imao je i digitalnu vagu za precizno mjerenje s tragovima heroina, stoji u priopćenju ODO-a objavljenom na DORH-ovoj službenoj stranici gdje se navodi i kako je muškarcu kojeg terete za počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama zatraženo i produljenje pritvora u kojem se nalazi mjesec dana. 

B.G. je u Smilčić doselio prije nekoliko godina s obitelji. Tamo je obavljao razne poslove, a među ostalim i na održavanju imanja poznatog zadarskog odvjetnika kojemu je po potrebi bio i vozač. U Hrvatsku je došao s Kosova, a sa zakonom se sukobio još prije 13 godina nakon čega ga je Uskok s trojicom ortaka teretio za organiziranu preprodaju heroina i posjedovanje veće količine te droge. B.G. je tada nabavio heroin i skrivao u stanu u Stenjevcu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno