Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Policija još istražuje okolnosti prometne nesreće u kojoj je poginuo Denis Parać

11.04.2019. 18:30
Policija još  istražuje  okolnosti  prometne nesreće u kojoj je poginuo Denis Parać


Nakon pogibije 41-godišnjeg Zadranina Denisa Paraća još  uvijek traje policijska istraga ove prometne nesreće. Parać je, kao što  znamo, smrtno stradao 6. travnja u Ulici Hrvatskog Sabora na motoru  bježeći od policije. Prema njihovom izvješću, do prometne nesreće došlo  je nakon što je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i izletio izvan kolnika na asfaltnu površine te je zbog zadobivenih  ozljeda na mjestu poginuo.
Parać je bio čest sudionik kaznenih djela, poput neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te neovlaštene  proizvodnje i prometa drogama, ali je bio pod istragom i zbog napada na  odvjetnika Augustina Sudinju kojemu je početkom prošle godine bačena  bomba u dvorište njegove obiteljske kuće.
No, s obzirom da je Parać toga dana vozio motor u vlasništvu 44-godišnjeg Vedrana Ikića, provjerili smo je li i Ikić još pod istragom iako je  nedavno pušten na slobodu. Naime, Ikić, inače bivši policajac, istoga je  dana priveden u policiju zbog činjenice da je vlasnik motora na kojemu  je Parać poginuo te je obavljen i pretres njegove kuće.  Nakon obavjesnog  razgovora ipak je pušten kući. Kao i u slučaju Paraća, riječ je o policijskom znancu prijavljivanom za više kaznenih i prekršajnih djela, narušavanja javnog reda i mira te fizičke napade.
U Policijskoj upravi zadarskoj stoga smo provjerili što je, vezano za Ikića,  policija utvrdila u dosadašnjoj istrazi. No, glasnogovornica Ivana Grbin  samo nam je kratko kazala kako o detaljima još ne mogu govoriti:
– U tijeku je istražni postupak prometne nesreće u kojoj je poginuo  41-godišnjak kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće –  kaže Grbin.
Uskoro bi se, dakle, trebalo više znati o okolnostima Paraćeve pogibije, ali  i motociklu u Ikićevom vlasništvu.