Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bez odgovora na zonsku obranu

11.04.2021. 07:09


Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Furnira u 30. kolu HT Premijer lige rezultatom 83:70. Imali su igrači Hrvoja Vlašića i visokih 15 razlike sredinom druge dionice, no u nastavku nisu pronašli odgovor na zonsku obranu domaćina te su na koncu upisali 13. ovosezonski poraz u hrvatskom prvenstvu. Zadrani su dobro otvorili susret i pogonjeni energijom mladog Sandra Rašića koji je ubacio prvih sedam poena svoje momčadi na samom startu pokazali da u Dubravu nisu stigli samo na »buvljak«. Odlazili su Puntamičani u nekoliko navrata na dva posjeda prednosti, no probleme im je u početnim minutama stvarao vižljasti Isabell koji je tricama i asistencijama vukao zagrebački sastav, pa je semafor potkraj prve četvrtine pokazivao minimalnih plus jedan za Furnir (19:18). Bilo je to pravo nadigravanje domaćeg razigravača s jedne i Rašića s druge strane, a pobjedu je u tom dvoboju odnio mladić iz Slavonskog Broda koji je do isteka desete minute ubacio 11 poena, pritom pokrenuvši veliki nalet Sonika 0:11 kojim su Vlašićevi momci na otvaraju druge dionice stigli i do dvoznamenkaste prednosti (19:29).


Kobna zona
Zadrani su u tim trenucima imali punu kontrolu skoka, a kada se na nju nadovezala i agresivna obrana otišli su »Soniksi« i na visokih plus 15 (23:38). Gostima su probleme stvarale tri osobne pogreške ponajboljeg obrambenog igrača Lovre Runjića, no to ih nije spriječilo da sve do ulaska u 16. minutu kontroliraju događanja na parketu. A onda su domaćini zaigrali »zonu«. Promjena obrane zagrebačkog sastava pomrsila je konce napadačke igre Puntamičana koji do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli zabiti niti poena. Promašivali su gosti izrađene trice, što su Zagrepčani iskoristili da krenu u veliki nalet i u svlačionice odu samo s pola koša zaostataka (40:41). Nastavili su Šarinovi momci gdje su stali i nakon povratka na parket. Zonska obrana i dalje je bila nepremostiva prepreka za Vlašićeve trupe koje su, doduše, ubacile dvije trice početkom treće četvrtine, no s druge strane se razigrao Ante Smolić koji je u kratkom roku ubacio sedam poena i doveo Furnir u vodstvo.


Ništa od povratka
Rašić i Šarlija nakratko su zadržali svoju momčad na priključku, no za povratak Sonika u igru trebalo je sačekati dva dalekometna ubačaja Tomislava Cvitkovića pa se u posljednjih deset minuta ušlo s otvorenih 61:59. Bila je to, pokazat će se, tek kratkotrajna iskra u gostujućim redovima. Zagrepčani nisu odustajali od zonske obrane koja im je donijela toliko dobroga pa su Smolić i Pandurić početkom četvrte četvrtine »najavili« prvo veće odvajanje domaćina. Koševi Runjića i Cvitkovića tek su nakratko odbili novi nalet Furnira, no kada su na scenu stupili Majić i Pandurić momke iz Dubrave više ništa nije moglo zaustaviti da odu na dvoznamenkastu razliku i riješe pitanje pobjednika. Najefikasniji u zagrebačkim redovima bili su Isabell i Pandurić sa 17, odnosno 16 poena, dok je goste predvodio Rašić sa 17 koševa.
FURNIR 83 – SONIK P. 70




(19:26, 21:15, 21:18, 22:11)
ZAGREB – SD Dubrava. Bez gledatelja. Suci: Krešimir Katić, Boris Hartman i Mateo Pavičić.
FURNIR: Vujić 2, Isabell 17, Majić 9, Jerković 13, Puou 4, Vlahovec, Prelec, Pandurić 16, Perić 10, Smolić 12, Šola, Ljubičić. Trener: Jeronimo Šarin.
SONIK P.: Vladović 9, Rašić 17, Runjić 9, Šarlija 4, Cvitković 16, Palčić 10, Vručinić 3, Zelanto, Zovko, Manojlović, Petani 2. Trener: Hrvoje Vlašić.