Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Oproštaj od školskih klupa

Autor: Katarina Belić

10.05.2009. 22:00
Oproštaj od školskih klupa

Foto: Sebastian GOVORČIN



Napokon dolazi i taj dan, s nestrpljenjem su cijelog prošlog tjedna govorili maturanti Medicinske škole Ante Kuzmanića.
Maturalna večer je noć koja učenicima ostaje u sjećanju dugo nakon što se zaborave ocjene, profesori, pa čak i neki od učenika s kojima se dijele srednjoškolski dani. Okupljeni ispred restorana “Zadar” maturanti Medicinske škole Ante Kuzmanića su u petak navečer s nestrpljenjem očekivali početak, za neke možda i najuzbudljivije večeri u njihovom životu.
 Maturantice odjevene u svečane haljine i maturanti u svečanim odijelima, od kojih je većina kupljena po prvi put specijalno za tu priliku, ubrzo su popunili prostor restorana do posljednjeg mjesta. I sam ravnatelj Davor Vidaković bio je vrlo dobro raspoložen i vidno uzbuđen jer kako kaže- u školi vlada prava obiteljska atmosfera i kada jedna generacija odlazi iz škole, uz radost, uvijek je tu i doza sjete.
– Ovoj generaciji uz puno uspjeha i sreće želim da budu odvažni i hrabri te da život prihvate kao izazov. Po prirodi sam optimističan stoga u našoj školi vlada pozitivna atmosfera i povezanost. To je i naš motiv življenja, dakle zajedništvo i suradnja, rekao je Vidaković nastavivši veselo druženje sa svojim maturantima. Za dobru atmosferu tijekom večeri pobrinuo se Rockatansky bend. Učenici svakog razreda svojim profesorima su se predstavili posebno odabranim točkama koje su pobrale veliki pljesak svih prisutnih.
I ove godine organizirana je velika tombola, a najsretniji je dobio putovanje u Španjolsku.
Kao i na svakoj maturalnoj večeri izabrani su miss i mister maturalne večeri. Ove godine titule najljepših su otišle u ruke Stipe Žunića i Jelene Bubičić, a nagradu za najljepšu haljinu je dobila Kristina-Rima Aghil.