Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Otvorenje škole nakon izbora

Autor: Ivana Burica

10.05.2009. 22:00
Otvorenje škole nakon izbora


Kad god svečano otvorenje bilo, nastava u novoj školi započet će odmah nakon. Pa ostala do kraja školske godine i samo tri dana, a čak i u slučaju da u novoj školi samo budemo dijelili svjedodžbe. Svima nam je u interesu da se to preseljenje dogodi što prije, ističe ravnatelj OŠ Pakoštane Vinko Rinčić


Iako su uklonjeni svi tehnički nedostaci te je uređen okoliš nove školske zgrade na Vrgadi, nastava u novoj školi neće započeti do daljnjega.
– Uporabnu dozvolu očekujemo dan po dan, svakako do kraja ovog tjedna. Mislio sam da bi nastava u novoj zgradi mogla započeti već ovog utorka, međutim, iz Zadarske županije sam dobio informaciju da će se sa svečanim otvorenjem pričekati nakon lokalnih izbora, kazao je ravnatelj Osnovne škole Pakoštane Vinko Rinčić pojašnjavajući da županijski čelnici u sklopu svečanosti otvorenja nove školske zgrade imaju namjeru upriličiti i potpisivanje ugovora za projekt postavljanja vodovodnog cjevovoda između Draga i Vrgade.
– Kad god svečano otvorenje bilo, nastava u novoj školi započet će odmah nakon. Pa ostala do kraja školske godine i samo tri dana, a čak i u slučaju da u novoj školi samo budemo dijelili svjedodžbe. Svima nam je u interesu da se to preseljenje dogodi što prije, ističe Rinčić. 
Podsjetimo da dvanaest vrgadinskih osnovaca nastavu pohađa u 150 godina staroj i vrlo trošnoj zgradi.
Izgradnji nove škole pristupilo se upravo zbog neprimjerenih uvjeta u staroj zgradi koja, osim što nema sanitarni čvor i ima trošno krovište, lošu izolaciju i vanjsku stolariju, ima i zidove s kojih stalno pada žbuka po učionici.
Vrgadinski roditelji su stoga zabrinuti za siguranost svoje djece u više navrata apelirali da se radovi na novoj zgradi što prije privedu kraju.
To se napokon, nakon više od dvije godine od početka (ožujak 2007. godine) i dogodilo.
Sad još, posve netipično, treba pričekati da završe lokalni izbori.
Jer, svečana otvorenja organiziraju se uvijek oči izbora. Nameće se tako zaključak da je inflacija svečanih otvorenja u ovom trenutku tolika da čelnici jednostavno ne stignu na svako.


 NOVA ŠKOLA




Nova školska zgrada u Vrgadi izgrađena je na komadu zemljišta iznad stare škole površine 840 metara četvornih. Sama školska zgrada ima dvije etaže sa po 300 četvornih metara. Projektom je predviđeno da škola ima dvije učionice, kabinet za učitelje, knjižnicu, kuhinju, sanitarni čvor te dva stana za učitelje na katu. Investicija stoji oko 4,1 milijun kuna, a osim preko programa CEB V, radovi su financirani i preko Uprave za otočni razvoj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Radove je izvodila tvrtka Centrogradnja d.o.o. iz Karlovca zajedno s kooperantskom tvrtkom Lumbrikata d.o.o. iz Vrgade, a za nadzor je zadužen Gin Company.