Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Paola Borović državna prvakinja

Autor: Čedo Fabulić

10.05.2010. 22:00
Paola Borović državna prvakinja

Foto: Čedo FABULIĆ



14-godišnja kadetkinja Paola Borović osvojila je naslov državne prvakinje u skoku udalj sa skokom zadnjoj seriji 5.89 m te je za 1 cm više postavila novi državni rekord za starije kadetkinje i ujedno je ispunila normu (5.85 m) za nastup na pojedinačnom prvenstvu svijeta za mlađe juniorke
U odličnoj organizaciji AK Varaždin proteklog je vikenda u Varaždinu održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniore i juniorke. Nastupilo je 220 atletičara i atletičarki iz čak 35 atletskih klubova. U Varaždinu je nastupilo i deset članova AŠK-a Zadar, šest članova AK Olympionik te četiri člana AK Alojzije Stepinac iz Zadra. Atletičari AŠK-a su postigli izvrsne rezultate osvojivši osam medalja od čega tri zlatne, odnosno naslova državnih prvaka te sa nizom osobnih i klupskih rekorda i jednim državnim rekordnom. S osvojene tri zlatne medalje u Varaždinu članovi AŠK-a su do sada osvojili i u Zadar donijeli čak dvanaest naslova državnih prvaka.
U konkurenciji mlađih juniorki nastavlja se dominacija Ines Ikić u troskoku. Ona već drugu godinu zaredom osvaja dvostruki naslov državne prvakinje i u dvorani i na otvorenom. U Varaždinu je imala odličan nastup te je već u prvoj seriji skočila dobrih 12.45 m te je od drugoplasirane Mihaele Horvat iz Nedelišća skočila više od jednog metra. Ines je dokazala nastupom u Varaždinu da se nalazi u dobroj formi pred nastup u Moskvi gdje će se održati europske kvalifikacije za nastup u Singapuru na 1. Olimpijskim igrama mladih. 14-godišnja kadetkinja Paola Borović osvojila je naslov državne prvakinje u skoku udalj skokom u zadnjoj šestoj seriji 5.89 m te je za 1 cm više postavila novi državni rekord za starije kadetkinje i ujedno je ispunila normu (5.85 m) za nastup na pojedinačnom prvenstvu svijeta za mlađe juniorke 2011. godine. Inače, u skoku udalj se vodila izjednačena borba između Ines Ikić i klupske joj kolegice Paole Borović. Nadmetanje se vodilo sve do zadnje šeste serije kad je Paola skočila odličnih 5.89 m, a Ines nije imala više snage te je u posljednjoj šestoj seriji skočila novi osobni rekord 5.68 m čime je osvojila drugo mjesto. U istoj disciplini Anamaria Ćurković je osvojila deseto mjesto s 5.00 m, a Dalmira Kurtov 13. (4.92). Na 100 m prepone Anamaria Ćurković je osvojila treće mjesto (15.92 – osobni rekord). U bacanju koplja Katarina Gašparović je osvojila drugo mjesto (40.87), a Anamaria Ćurković četvrto (34.58 – osobni rekord). U skoku uvis Lucija Zubčić je osvojila prvo mjesto i naslov državne prvakinje preskočivši 168 cm. Štafeta AŠK – a 4×100 m je osvojila četvrto mjesto (50,769 trčeći u sastavu: Ines Ikić, Paola Borović, Anamaria Ćurković i Dalmira Kurtov. 100 m: 14. Dalmira Kurtov (13,58 – osobni rekord). Dalj: 11. Dominik Hordov (5.81). U bacanju koplja Ante Batur je osvojio treće mjesto (50.88). U skoku uvis kadet Jakov Zurak je priredio ugodno iznenađenje osvojivši treće mjesto preskočivši iz 185 cm, 5. Stipe Alavanja (14 godina) 175 cm – osobni rekord.
Članovi AK Olympionik su osvojili pet medalja od čega jedna zlatnu koju je osvojio Marko Pestić. Na 100 m Ivona Babić je osvojila sedmo mjesto s 13,48. Na 110 m prepone Marko Pestić je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju i odnio naslov državnog prvaka istrčavši dionicu za 15,38 sekundi. U skoku u dalj drugo mjesto je osvojio Marko Pestić s daljinom 6.90 m, četvrti je bio Marin Jurjević sa 6.47 m, a Filip Pestić peti s preskočenih 6,45 m. U bacanju koplja Marin Jurjević je osvojio 10. mjesto bacivši spravu 34.85 m. a štafeta 4×100 m treće mjesto s 45,46 sek.
Od članova A. Stepinac najbolji plasman ostvario je na 800 m Mateo Čulina osvojivši sedmo mjesto rezultatom 2.07,42.
Najuspješniji klub je Dinamo/Zrinjevac iz Zagreba sa 14 osvojenih medalja od čega sedam zlatnih. U konkurenciji mlađih juniorki po broju osvojenih medalja AŠK je osvojio izvrsno drugo mjesto, a u ukupnom poretku klubova u konkurenciji mlađih juniora i juniorki zapaženo četvrto mjesto dok je Olympionik osvojio jedanaesto mjesto.
 


Uspješni zadarski veterani


Na međunarodnom mitingu atletskih veterana Zagreb 2010. zadarski veterani su postigli zapažene rezultate. U sprinterskim disciplinama na 100 i 200 m prvo i drugo mjesto su osvojile Branka Graić (Olympionik) i Vilma Fatović (KAV Zadar). Na srednjim prugama (3.000 m) nepobjediv je bio Damir Dukić Kuke (KAV Zadar). U bacačkim disciplinama nastupili su dvojica članova KAV zadar. Tane Vujasinović je osvojio drugo mjesto u bacanju diska, a Danijel Tadić je, također, osvojio drugo mjesto i to u bacanju kugle.