Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na računima bivšeg premijera ima novca

10.05.2011. 22:00
Na računima bivšeg  premijera ima novca


Radi se o tome kako je ovo prva odluka koja ide na ruku gospodinu Sanaderu, pa to nekima ne odgovara, ali ja im najavljujem kako će pozitivnih odluka biti još, optimističan je Suić


Odvjetnički tim Ive Sanadera čeka pisani otpravak odluke suda u Salzburgu o izručenju svog klijenta Hrvatskoj, nakon čega će se žaliti. Najavio nam je to jučer Goran Suić, jedan od odvjetnika, ističući kako će samu žalbu “odraditi” Werner Suppan, Sanaderov austrijski odvjetnik.
– U samu bit žalbe zbilja ne mogu ulaziti prije nego vidim odluku, kazao je Suić.
Dotaknuo se i odluke o deblokadi računa Ive Sanadera u Austriji, želeći demantirati napise dijela domaćih medija. Naime, dio njih je prenio kako je deblokiran jedan račun na kojem nije bilo uopće novca.
– To je apsurdno, kakav bi to uopće učinak bio da se blokira račun na kojem nema novčanih sredstava. Radi se o tome kako je ovo prva odluka koja ide na ruku gospodinu Sanaderu, pa to nekima ne odgovara, ali ja im najavljujem kako će pozitivnih odluka biti još, optimističan je Suić.
Prema njegovim riječima, Državno odvjetništvo Austrije odustalo je od blokade nekoliko Sanaderovih računa, a ne samo jednog, i na njima ima novčanih sredstava. Također, odluku još mora potvrditi i sud, a nije pravno najjasnije kakvu će ulogu u toj odluci imati traženje hrvatskog tužiteljstva da se blokiraju strani računi bivšeg premijera.