Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Otvaranje objekta za vjerske potrebe zadarskih muslimana

10.05.2011. 22:00
Otvaranje objekta za  vjerske potrebe  zadarskih muslimana


Svečanost otvaranja prostorija Islamske zajednice u Zadru održat će se ovu  subotu te će zadarski muslimani prvi put dobiti objekt za  svoje vjerske i druge potrebe.  U objektu koji se nalazi u predjelu Skročini, na površini od  oko 250 kvadrata nalazit će se  mesdžid, mekteb, imamski  stan i brojni drugi prostori. Na  svečanom otvaranju, kako je  navedeno na internetskim stranicama Islamske zajednice u  Hrvatskoj, nazočit će donatori,  rukovodstvo Medžlisa, Sabora  i Mešihata te predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije.
– Mešihat Islamske zajednice angažirao se prije pet godina da u ovom gradu osnuje  Islamsku zajednicu, ali se uvijek ispriječio nedostatak prostora u kojem bi se obavljali  obredi i nužni poslovi Zajednice. Prije četiri godine prvi  put osnovana je Islamska zajednica, ali se pokazalo da aktivnost bez imama nema šansi  za uspjeh. Prije godinu dana  Mešihat je uspio osigurati donaciju od 200.000 eura i odmah  je počela gradnja objekta, desetak minuta od centra grada,  navodi se u tekstu koji je potpisao muftija Šefko Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj  koji kaže da će za zadarske  muslimane ovaj datum biti zapisan u povijesti.
Navedimo samo kako Zadar  neće dobiti džamiju, nego  mesdžid – molitveni prostor  bez minareta, a otvaranje ovog  objekta zadovoljit će vjerske  potrebe muslimana na području Zadra i okolice.