Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Reprezentacija bez Zadranki

10.05.2011. 22:00
Reprezentacija bez Zadranki


Lisa je visoka 185 centimetara i ima odličan šut za tricu – kaže Stipe Bralić o Amerikanki hrvatskih korijena u finskom Keravan Koriju – 80


Mjesec i pol dana  prije početka Europskog prvenstva u Poljskoj izbornik hrvatske  ženske košarkaške reprezentacije  Stipe Bralić objavio je popis  igračica na koje računa, kao i plan  priprema.
– Ove godine došlo je do promjene termina, EP se prvi put igra  krajem lipnja i početkom srpnja, a  ne u rujnu. To nam je značajno  promijenilo plan priprema jer sada nema potrebe za onim bazičnim dijelom. Sve igračice završile su sezonu prije nekoliko dana i u dobroj su formi – istaknuo je  Bralić na prigodnoj konferenciji za  novinare održanoj u prostorijama  Hrvatskog košarkaškog saveza.
Na izbornikovom popisu najviše pažnje privlači nova igračica,  Lisa Karcic iz finskog kluba Keravan Kori – 80. Riječ je o 25-godišnjoj Amerikanki hrvatskih korijena koju je Bralić slučajno pronašao.
– Vidio sam njeno ime u statistikama europskih utakmica, posebno me zaintrigiralo što svugdje  piše da je iz Hrvatske. Raspitao  sam se o njoj i saznao da posjeduje  naše dokumente i putovnicu. Lisa  je visoka 185 centimetara, vrlo je  jaka i ima odličan šut za tricu.  Ukratko, nedostaje nam igračica  takvog profila. Poznato je da sam  trener koji voli igrati s četiri “male”  igračice, a ona ima sve predispozicije da bude ta “lažna” četvorka koja igra na vanjskoj poziciji, ali ima dovoljno snage za  čuvanje suparničkog visokog krila.  Gledao sam neke DVD-e s njenim  nastupima i smatram da ima kvalitetu za ovu reprezentaciju – dodao je izbornik.
HKS je već stupio u kontakt s  Lisom Karcic, koja je, prema Bralićevim riječima, s oduševljenjem  prihvatila poziv u reprezentaciju  domovine svog oca Željka.
– Vjerujem da će na priprema  sve sjesti na svoje mjesto. Na EP  idemo s najvišim ambicijama. Naš  cilj je plasman na Olimpijske igre u  Londonu, što znači da lovimo medalju. Netko će možda reći da sam  bahat, ali smatram ova reprezentacija ima potencijal i da može  svakoga pobijediti – zaključio je  Bralić koji je početak priprema  zakazao za 19. svibnja u Crikvenici.
 


Popis




Europsko prvenstvo počinje 18.  lipnja, a na izbornikovom popisu se  nalaze: Luca Ivanković, Marta  Ćakić, Neda Lokas, Antonija  Mišura (Šibenik Jolly JBS), Jelena  Ivezić, Sandra Mandir, Sena Pavetić (Gospić CO), Iva Ciglar (Spatak St. Petersburg), Ana Lelas (Lattes Montpellier), Anđa Jelavić  (Wisla Krakow), Mirna Mazić (Panionios), Iva Slišković (Celta Vigo)  i Lisa Karcic (Keravan Kori – 80).