Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Podijeljeno četiri tisuće cvjetnica

10.05.2012. 22:00
Podijeljeno četiri tisuće cvjetnica


Sadnice su uglavnom preuzeli svi vlasnici vikendica, kuća za odmor i apartmana, njih oko 400, koji uredno prema TZ-u podmiruju svoje financijske obaveze


U organizaciji virske Turističke zajednice, a u sklopu opsežnih priprema za početak ovogodišnje turističke sezone, ovih je dana na platou ispred zgrade Turističke zajednice upriličena tradicionalna deveta po redu ovogodišnja prodajna akcija cvijeća po simboličnim cijenama.
 Cvijeće je na Vir dopremljeno iz specijalizirane tvrtke za uzgoj i distribuciju cvijeća MBM iz Turnja, vlasnika Mladena Bakovića. Akcija u kojoj je podijeljeno oko 4.000 ljetnih sezonskih sadnica i to vodenica, kadifa, begonija, petunija, elera i drugih naišla je na veliki odjek Virana te brojnih virskih vlasnika vikend-kuća i apartmana. Za nabavku sadnog materijala Ured TZ-a Vir izdvojio je oko 15.000 kuna. Za iznos od 40 kuna ove se godine mogao dobiti paket od deset sadnica. Sadnice su uglavnom preuzeli svi vlasnici vikendica, kuća za odmor i apartmana, njih oko 400, koji uredno prema TZ-u podmiruju svoje financijske obaveze.
 – Kao i prijašnjih godina i ovog ćemo ljeta tijekom lipnja i srpnja na prostoru otoka Vira u sklopu već tradicionalne akcije Hrvatske turističke zajednice ‘Volim Hrvatsku-više cvijeća manje smeća’ provesti tradicionalnu akciju biranja najljepše uređenog vrta, balkona i okućnice. Svakako će i ovo cvijeće koje smo podijelili u velikoj mjeri pridonijeti da središte Vira i sve njegove ostale dijelove u još većoj mjeri hortikulturno oplemenimo, rekao je direktor Ureda TZ-a Vir Šime Vučetić, dodajući kako će u međuvremenu tročlana komisija jednom tjedno obilaziti teren i obavljati tzv. cvjetni monitoring. Najuspješnijima će Turistička zajednica na kraju akcije udijeliti vrijedne nagrade. One će im kao do sada biti uručene na prigodan način za vrijeme održavanja ljetnih turističkih fešta, zaključio je direktor Vučetić.