Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Od pisanja projekta do realizacije

Autor: Valentina Mlađen

10.05.2013. 22:00
Od pisanja projekta do realizacije

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Cilj nam je pokazati vam mogućnosti koje imate jer ulaskom u Europsku uniju bit će sve više natječaja za pisanje ovakvih projekata, rekao je Matassi


Dobrotvornim koncertom klapa jučer je uspješno završio projekt studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Ritam kulturizma. Ovogodišnji program Ritma kulturizma formiran je oko mitova u turizmu koji se obrađuju i tijekom znanstvene konferencije “Myths of Tourism” koja se na Odjelu održava od 9. do 12. svibnja.
– Program smo formirali oko tri mita u turizmu. Prvoga dana obradili smo temu ljubavi kroz dokumentarni film kolegice Gabrić o parovima koji su se zaljubili i ostali u Zadru među kojima je i mnogo stranaca, a s obzirom da je Zadar proglašen najromantičnijom destinacijom odlučili smo se poigrati tim mitom. Pozabavili smo se i turističkim putovanjima, ali ovoga puta da pokažemo potencijal onoga što nije u turističkoj ponudi, a treći mit je zapošljavanje u turizmu koje ne mora uvijek biti samo u ugostiteljstvu ili turističkim agencijama, rekla je jedna od voditeljica projekta Dijana Šabić. Upravo na tom tragu bila je i radionica o pisanju projekata za financiranje iz fondova EU koju su vodili gosti iz Odjela za međunarodnu suradnju Razvojne agencije Zadra.
Voditelj Odjela Josip Matassi i dvoje njegovih kolega gotovo dva sata predstavljali su u Studentskom klubu studentima turizma i komunikacijskih znanosti postupak, od pisanja pa do realizacije, projekata financiranih iz fondova EU s posebnim naglaskom na turistički sektor.
– Nemojte se ni truditi sve odjednom zapamtiti jer ovakve radionice traju obično dva do tri dana. Detaljnije ćete prezentaciju moći dobiti u elektroničkom obliku, a cilj nam je pokazati vam mogućnosti koje imate jer ulaskom u Europsku uniju bit će sve više natječaja za pisanje ovakvih projekata, rekao je Matassi.
Postupak izrade projekta pojašnjavan je studentima na primjeru dva velika projekta u turizmu za koja se apliciraju sredstva iz fondova EU, a to je razvoj zdravstvenog turizma u gradu Biogradu te TIC u prostoru u kojem se sada nalazi antikvarijat na Poluotoku. Osim pitanja kojima su pokazali itekakav interes za ovu temu, o kojoj ne mogu čuti na fakultetu, studenti su bili puni ideja koje će u budućnosti neki od njih zasigurno i realizirati.