Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Srčani Verunica poražen, Lukačić moralni pobjednik

Autor: Roman Morović

10.05.2013. 22:00
Srčani Verunica poražen, Lukačić moralni pobjednik

Foto: Dino Stanin/PIXSELL



Više od dvije tisuće gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića svjedočilo je borilačkoj priredbi Final fight 4, koja je već u prvoj od deset borbi ponudila atraktivnost, ali i kontroverzu. Biograđanin Marko Lukačić imao je u trećoj rundi dobivenu situaciju protiv Zagrepčanina Antonia Mijatovića. Protivniku je napravio polugu na ruci, sudac Zlatko Klarić je na trenutak dao znak za prekid, Lukačić je stao, ali borba zapravo nije bila prekinuta. Uslijedila je bujica zvižduka s tribina, a čak je i jedan član Lukačićevog tima ušao u ring pa je sve morao smirivati Orsat Zovko, organizator priredbe.
– Svi smo vidjeli što se dogodilo. Sudac je napravio pogrešku. Pokušali smo nastaviti meč, ali dogodilo se što se dogodilo. Lukačić je odradio odličan meč i sigurno će imati priliku za revanš – rekao je Zovko.
Meč je otišao do odluke sudaca, koji su jednoglasno presudili u korist Mijatovića, koji je do spornog trenutka bio bolji borac. Na kraju je i on sam, između salvi zvižduka, uspio poručiti da će prihvatiti revanš, dok je Lukačić iz ringa ispraćen velikim pljeskom zbog vrlo dobre borbe.
Druga borba između Zagrepčanina Luke Jelčića i Puljanina Davida Vasića trajala je svega minutu i 18 sekundi, nakon čega je prekidom (gušenjem) slavio Jelčić, kojemu su potom potekle suze radosnice. Tako je vrlo brzo u ring izišao zadarski kick-boksač Ante Verunica, koji se suprotstavio iskusnom Igoru Mihaljeviću. Bio je to odličan meč, kojega je Mihaljević zasluženo dobio odlukom sudaca nakon tri runde, te potom pohvalio protivnika.
– Ante ima veliko srce i nije mi bilo lako boriti se s njim i pobijediti ga – rekao je Zagrepčanin, koji je u drugoj rundi jakim udarcem srušio Verunicu, ali ga nije uspio dokrajčiti.
Publika je obojicu ispratila velikim pljeskom, a zadovoljan je bio i Zovko
– Verunica je odradio odličnu borbu protiv jednog od naših najiskusnijih kick-boksača. Vrlo je perspektivan i sigurno će dobiti još prilika.
I sljedeća dva meča, između Dubrovčanina Antuna Račića i Slovenca Bojana Kosendara, te dvojice Zagrepčana, Emila Zoraja i Zlatka Bajića, odlučili su suci. Jednoglasno su slavili Račić i Zoraj, kojemu je to bio povratnički meč nakon dvije i pol godine stanke. Omaleni Račić je, pak, eksplozivnošću „kupio” zadarsku publiku, te je sa Kosendarom pružio jednu od najboljih borbi večeri.
Glavni dio programa otvorio je Nizozemac Jason Wilnis nokautom doslovno sa zvonom za kraj prve runde. Riječanin Zoran Majkić od siline udarca neko vrijeme nije mogao doći k sebi. Drugi Nizozemac, Jason Jones, nije bio tako uspješan. Njega je porazio Poljak Maciej Browarski, tehničkim nokautom u prvoj rundi, nakon kojega je Jones šepajući napustio dvoranu. Tako se došlo do triju najzanimljivijih borbi. Crnogorac Vaso Bakočević, nadimka psihopat, izveo je pravi mali program uoči meča s Ivicom Truščekom. No, u ringu nije bio tako uspješan. Zagrepčanin ga je, unatoč posjekotini na glavi, pošteno istukao, a borba je prekinuta u drugoj rundi. Mladen Brestovac opravdao je ulogu favorita protiv Ukrajinca Sergeja Laščenka. Nakon tri runde po tri minute suci nisu imali dvojbe. Glavna borba večeri bila je najmanje zanimljiva. Dubrovčanim Maro Perak, nadimka „the mean machine”, sredio je Mađara Tibora Vad Jonija u svega minutu i 28 sekundi.