Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadranima spuštena Glavica

Autor: Šime Ćurko

10.05.2013. 22:00
Zadranima spuštena Glavica

Foto: Zvonko KUCELIN



Cijelo prvo poluvrijeme Zadar nije uspio ono što je trebao biti cilj momčadi iz Stanova – prebaciti igru na polovicu protivnika. Razlog tomu je taj što su Koprivničani imali kontrolu u sredini terena gdje su Mršić, Begonja i Jerbić gostima ostavili dosta prostora.
Zadar kao da nije znao kako se postaviti pa su domaćini igrali na kontre, dok je lopta češće bila u nogama gostujućih igrača. No, kontre bez pravih lopti veznih igrača nemaju mnogo smisla pa je prvih 45 minuta prošlo bez ozbiljnijih akcija pred vratarom Rodićem. Mršić i Begonja nisu izdržali teret apsolutne odgovornosti u kreaciji igre domaćih, a ono lopti što je i prošlo naprijed Ivančić i Perica nisu uspjeli kvalitetno prihvatiti.
Jedina dva pokušaja koja su išla prema okviru gostujućeg gola bili su udarci iz daljine Mršića u 5. i Prahića u 32. minuti. Nisu ni gosti imali ozbiljnije situacije pred Gluićem, no za njih je gostovanje u Zadru ionako bila tek obveza koju trebaju odraditi bez opeterećenja oko konačnog rezultata. Zato se i mnogo više očekivalo od Zadrana kojima je dugo trebalo za izdizanje iznad psihološke blokade o kojoj je Milin proteklih dana i tjedana toliko govorio.    
Drugo poluvrijeme donijelo je konkretniju igru Zadrana koji su pokazali više napadačkih ambicija dok su se gosti, za razliku od prvih 45 minuta, postavili u blok čekajući pogrešku protivnika. No, na kraju su sami pogriješili i Zadar je dočekao vodstvo.
A vodstvo je mogao povisti i Ivančić nakon što je Rodić u 64. minuti kratko odbio Mršićev pokušaj iz slobodnog udarca. Zadar u tim trenucima nije iskoristio primjetan pad u igri gostiju. Iskoristili su zato Koprivničani jedna od malobrojnih napadačkih pokušaja u nastavku i preko Glavice pogodili za 1:1.
U nadoknadi Rodić je iz rašlji paradom izvadio Ivančićev pokušaj glavom. Mogao je Slaven i do sva tri boda, ali se Šaban u čistoj situaciji spetljao pred Gluićem. Domaći su tako izgubili dva vrlo bitna, a možda i presudna boda u borbi za ostanak.  


 GOLOVI


1:0 (58′) – Perica se pokušavao izboriti za prostor na vrhu šesnaesterca, pa kada u tome nije uspio prebacio je loptu desno za Bilavera. Zadarski desni bočni odlučio se za udarac koji je Kokalović nespretno glavom sa vrha peterca skrenuo u valstitu mrežu. Rodić je ostao u raskoraku, a Zadar napravio korak naprije prema ostanku u ligi.
1:1 (80′) – Glavica se nakon ubacivanja Marasa izborio za loptu na lijevoj strani te vrlo sa 15-ak metara desnom nogom precizno naciljao suprotnu malu mrežu Gluićevog gola.




 ZADAR – SLAVEN BELUPO 1:1


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Marijo Strahonja 6,5. Pomoćnici: Vrabec i Olujić (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Kokalović (58′ – ag), 1:1 Glavica (80′). Žuti kartoni: Perica (Zadar); Glavica, Geng (Slaven Belopo).
ZADAR: Gluić 6, Buljat 6, Prahić 6, Ljubović 6 (od 76′ Sarić -), Bilaver 5,5, Begonja 5,5, Jerbić 5,5, Mršić 5,5, Vasilj 5,5, Ivančić 5,5, Perica 5,5 (od 62′ Muić 5,5). Trener: Ferdo Milin.
SLAVEN BELUPO: Rodić 6,5, Kokalović 5,5, Grgić 6, Bubnjić 6, Geng 6, Brlek 5,5 (od 46′ Šaban 5), Gregurina 6, Maras 6, Rak 5,5 (od 86′ Jelavić -), Batarelo 5,5 (od 70′ Herent -), Glavica 6,5. Trener: Roman Sović.