Fotografiji s motivom Vira treće mjesto na foto natječaju „Volim svoju županiju"

Slika korisnika admin
Autor: 
Kažimir ŠKRBIĆ

Fotografija „Kaić i galebovi" snimljena na Viru predstavljat će ljepote Zadarske županije na izložbi najuspješnijih fotografskih radova natječaja „Volim svoju županiju", koji je organizirala Hrvatska zajednica županija. Rad virskog fotografa Kažimira Škrbića osvojio je prema procjeni stručnog žirija 3. mjesto među gotovo 600 fotografije koje su pristigle na natječaj, odnosno Škrbić je izabran kao predstavnik Zadarske županije za svečanost otvorenja izložbe, koja će se održati 15. svibnja u Šibeniku.

Nakon Šibenika, izložba će gostovati u Zadru, kao i u svim drugim županijskim središtima te gradu Zagrebu. Cilj natječaja bio je promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta, a istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk:

„Hrvatska je komadić raja na zemlji, a u tom raju županije zauzimaju svoje mjesto. Upravo zato želimo još intenzivnije promovirati sve prirodne ljepote, zanimljive detalje, kao i kulturnu baštinu Lijepe naše. Namjera nam je da fotografije preplave Internet i društvene mreže i upravo zato smo ovaj foto natječaj usmjerili i prilagodili današnjem modernom dobu".

Nagrade su se dodijelile u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija. Fotografija „Kaić i galebovi" po procjeni stručnog žirija, u čijem je sastavu bila i višestruko nagrađivana fotografkinja Mare Milin, bila je treći najbolji rad natječaja, što je po riječima autora lijepo i zaokruženo priznanje.

„Ponosan sam što ću predstavljati našu lijepu županiju na izložbi, a još sretniji što je u pitanju motiv s otoka Vira. Vir je dalmatinski i županijski biser čije prirodne ljepote još uvijek otkrivam, a kada ih otkrijem poželim ih imati u svom dnevnom boravku", kazao je Škrbić, 47-godišnji urednik, novinar i fotograf „Virskog lista" koji posljednjih deset godina živi i radi na otoku Viru. Jedan Škrbićev raniji rad, fotografija „Brod" snimljena u praskozorje na virskoj plaži Jadro, ušla je prije tri godine među 13 najboljih radova na svijetu u 33. tjednu izbora znamenitog svjetskog portala za fotografije „Picfair.com", na kojemu se s ponuđenim kategorijama i potkategorijama nalazi oko 7,3 milijuna fotografija svih svjetskih fotografa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno