FOTOGALERIJA: Nagrađene najbolje sestre, tehničari i primalje

Slika korisnika valentinam
ZADARSKO BIJELO SRCE
Ovaj događaj bi trebao još jednom skrenuti pažnju na ovo vrlo teško i odgovorno zanimanje, ali i podići svijest o važnosti medicinskog osoblja koje je u svome radu, na žalost sve češće, izloženo neugodnostima
Mario PADELIN i Arif SITNICA
Većina dobitnica Zadarskog bijelog srca 2018.

Dva dana prije današnjeg Međunarodnog dana sestrinstva u predavaonici Opće bolnice Zadar dodijeljene su nagrade „Zadarsko bijelo srce“ za 2018. godinu. Kao što je to već uobičajeno dvorana je bila prepuna i cijeli događaj pretvorio se u svečanost, kako za laureate, tako i za njihove radne kolege. 

Po dogovoru, svake godine se mijenja domaćin Povjerenstva koji vodi cijeli projekt, a ove godine je ta čast pripala Općoj bolnici Zadar, glavnoj sestri Dariji Katuši i članovima Povjerenstva projekta Zadarsko bijelo srce.

Dobitnici ove nagrade za 2018. godinu su:  Ana Lisica, med. sestra  iz  Opće bolnice Zadar, Elda Seršić, med. sestra iz Psihijatrijske bolnice Ugljan, Marija Dodig, prvostupnica sestrinstva  iz Ortopedske bolnice Biograd, Snježana Gulam, med. sestra iz Zavoda za hitnu medicinu ZŽ, Danijela Miljanić, dipl.med.sestra ispred HKMS -podružnica Zadar, Nada Lenkić, primalja ispred Hrvatske komore primalja, Davorka Pavić, med. sestra ispred HKUMSMT Zadar te Vinka Dvornik, primalja  ispred Hrvatskog strukovnog sindikata med. sestara i tehničara

Organizacijski odbor dodijelio je i posebne zahvalnice za doprinos razvoju struke profesoru Davoru Vidakoviću ravnatelju Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra, te Vokalnom sastavu Magnifikat sastavljenom od članica HKUMST-a koje svojim nastupima prate aktivnosti Povjerenstva.

Ovaj događaj bi trebao još jednom skrenuti pažnju na ovo vrlo teško i odgovorno zanimanje, ali i podići svijest o važnosti medicinskog osoblja koje je u svome radu, na žalost sve češće, izloženo neugodnostima od strane neciviliziranih pojedinaca i bagateliziranju svoga rada. 

U svakom slučaju, ne smijemo zaboraviti da u našoj županiji ima čak 1.700 medicinskih sestara/tehničara i primalja, te da je jako teško napraviti selekciju među tolikim brojem.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)