Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na Zadar Outdoor festival stigli i strani blogeri

11.05.2018. 13:49
Na Zadar Outdoor festival stigli i strani blogeri


Drugi Zadar Outdoor Festival danas je ležerno otvoren u prostoru palače Cedulin. Uz sponzorsko pivo i fritule, organizatorica Iva Bencun predstavila je američke blogere Audrey i Harryja te ukrajinskog novinara Pavla Fedykovycha koji će ove godine pratiti aktivnosti festivala. Osim službenog otvaranja festivala na Forumu je tijekom jutra postavljeno i nekoliko štandova s proizvodima lokalnih OPG-ova na kojima su se mogli pronaći ručno izrađeni suveniri, razne slastice i pića ovoga kraja te aromatična ulja.
– Sretni smo da je došlo do otvaranja, koliko god da se pripremamo taj dan nas zatekne. Već danas počinju natjecateljske aktivnosti, tako je popodne organizirano trčanje s Pozdrava Suncu. Ovo je projekt kojim nastojimo zaokružiti ponudu zadarske regije. Odlučili smo se održati i sajam na kojemu će biti predstavljeni lokalni proizvodi te se nadamo kako će se to iz godine u godinu obogaćivati, jer cijela ideja manifestacije je da dobijemo na vidljivosti na stranim tržištima te da se promoviramo kao festival koji predstavlja aktivan i zdrav život te istovremeno brendira idealnu destinaciju za aktivan odmor, kazala je Bencun.
Zadar kao destinaciju za aktivan odmor ove će godine predstavljati i blogeri Audrey i Harry Lesner, koji su došli kao gosti festivala, bračni par koji je prije četiri godine rasprodao sve što su imali u Chicagu te krenuo na put oko svijeta, a o svojim avanturama pišu na blogu  thebudgetsavvytravelers.
– Hrvatska nam je najinteresantnija zemlja koju posjećujemo svakih nekoliko mjeseci i obično provodimo i po šest mjeseci ovdje. Zadar nam je jedan od najdražih gradova na obali, sviđa nam se što je sveučilišni grad i veselimo se festivalu. Ovo nam je četvrti put da smo tu. U rujnu 2014. prodali smo kuću, auta i namještaj te krenuli na put oko svijeta. Prošli smo većinu toga, ali nekako se uvijek vraćamo u Hrvatsku i volimo Zadar. Dosta vremena proveli smo u Podstrani i tamo smo planinarili, sad smo uzbuđeni jer ćemo otkriti i što možemo raditi po Zadru te to predstaviti drugima. Toliko je toga što se može raditi i putnici koji dolaze mogli bi umjesto jednog ili dva dana, ostati tjedan ili dva, kažu Lesneri.
Osim Lesnera u Zadar je stigao i Pavlo Fedykovych novinar iz Kijeva koji je influencer na društvenim mrežama te piše za Lonely planet i neke od medijskih kuća.
U popodnevnim satima najavljen je i dolazak proslavljenog skijaša Ivice Kostelića s obitelji, a sljedećih dana trebali bi sudjelovati na svim aktivnostima. U sklopu festivala sljedećih dana održavaju se različite utrke, bicikliranje, jedriličarska regata, plivački maraton i utrka kajaka, dok će u nedjelju biti održano i predstavlanje knjige Hrvoja Rupčića „Vlaji na Himalaji“ o zanimljivoj ekspediciji na najvišu svjetsku planinu.