Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

VIDEO: Filipjansko-zadarski bend Jeremiah’s finalist 22. izdanja HGF-a

11.05.2018. 09:59
VIDEO: Filipjansko-zadarski bend Jeremiah’s finalist 22. izdanja HGF-a


Dvadeset i drugu godinu za redom, nacionalna platforma glazbene scene Hrvatske, HGF, otvara novu sezonu najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe! U svojoj dugoj tradiciji prepoznavanja raznolikosti, kreativnosti i inovativnosti, HGF je spreman u moru sve kvalitetnijih glazbenih debitanata pronaći najbolji mladi bend 2018.
Nakon preslušavanja materijala pristiglih na natječaj za 22. izdanje najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe, žiri HGF-a je odabrao prva dva finalista – Jeremiah’s i Sowas!
Skupinu groove entuzijasta, poznatijih kao Jeremiah’s, sretnih sedam godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru, ukrašenu funkom i ojačanu rockom. Novim finalistima festivalske pozornice nisu strane, a na mnogima od njih okitili su se pobjedama stoga ne očekujemo ništa manje nego sjajan nastup na HGF-u.
Prvi put smo se prijavili na HGF ove godine i drago nam je da što su nas od toliko bendova prepoznali kao finaliste. Jedva čekamo s ostalim finalistima zasvirati u Zaboku. Vidimo se! – poručili su članovi Jeremiah’s.
Među projektima koji na hrvatskoj glazbenoj sceni plijene pažnju svojom kreativnošću i jedinstvenim pristupom glazbenoj jednadžbi svakako se ističe varaždinski electro/alternative bend Sowas, koji će vas osvojiti kompleksnim instrumentalnim kulisama i sjajnim vokalima. Sowas je ujedno i jedan od pet prošlogodišnjih finalista koji dokazuje da su trud i upornost najbolji temelj uspjeha.
Uz nove izvođače koji će se predstaviti na jednom od najdugovječnijih festivala nove glazbe u regiji kao posebni gosti i headlineri festivala nastupit će Nola, Let 3 i TBF!
Ovogodišnji, 22. po redu, HGF započinje 18. i 19. svibnja programom HGF Zagorje Supra Omnia koji će se održati na čak tri lokacije – u ZCUK Regenerator, na Ljetnoj pozornici Polanović i u Parku Milana Prpića, a bit će predstavljen i projekt budućeg kompleksa objekata kulturnog centra Re-Generator.
Finale ovogodišnjeg HGF-a održat će se u srijedu 30. svibnja u ZCUK Regenerator uz nastup uvijek originalnih i energičnih Let 3! Isti dan na drugoj lokaciji će na Ljetnoj pozornici Polanović biti održan program HGF Classic gdje će kao headliner nastupiti grupa Nola u sklopu turneje kojom slave 25 godina aktivnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Poslušajte kako zvuči ovaj zadarsko-filipjanski bend!