Obrtu "Viribus" iz Benkovca za ulaganje u modernizaciju strojeva za proizvodnju PVC stolarije 232.407 kuna iz EU fondova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Unaprjeđenje poslovanja
Zadarski list
Projekt je sufinanciranala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razovoj

Obrt „VIRIBUS“ iz Benkovca svoje poslovanje započeo je u 2004. godini. Do danas, vlasnici su radili na unaprjeđenju poslovanja kako bi ostali u korak s vremenom i trendovima na tržištu. Pretežita djelatnost obrta odnosi se na proizvodnju i ugradnju PVC i ALU stolarije (22.23. Proizvodnja proizvoda od plastike za građevinarstvo; 43.32 Ugradnja stolarije). Analiziranjem potreba poduzeća Viribus, nositelji zajedničkog obrta Petar Jurica i Ivan Šimić uvidjeli su potrebu za modernizacijom dosadašnjih strojeva kojima su obavljali glavnu djelatnost. Idealna prilika za financiranje bio je tadašnji aktualni natječaj Operativnog Programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ na kojeg je podnesena projektna prijava u lipnju 2018. 

Nakon podnošenja projektnog prijedloga, evaluacije projektne prijave i konačno potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 15.10.2020. obrt je krenuo s provedbom projekta „Ulaganje u modernizaciju strojeva za proizvodnju PVC stolarije“. Glavna projektna aktivnost je nabavka strojeva za proizvodnju PVC stolarije. U sklopu projekta nabavljeno je ukupno 7 strojeva: dvoglava pila, dvoglava varilica, pantograf, čeoni frezer, automatska čistilica, pila za ojačanje, lajsnerica. Ukupna vrijednost investicije iznosi 273.400,00 kn, a iznos koji sufinancira EU je 232.407,00 kn.

Realizacija ovog projekta poduzeću Viribus omogućila je postizanje veće konkurentnosti i kvalitete u obavljanju primarne djelatnosti.

Obrt VIRIBUS kao korisnik dodijeljenih sredstava u sklopu navedenog projekta posebno vodi računa o promicanju ravnopravnosti spolova uklanjanjem svih stereotipa iz komunikacije  kako se ne bi predstavljale drugačije percepcije spolova i opseg aktivnosti za različite spolove.

 

“Projekt sufinanciranala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razovoj”

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)