Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obrtu “Viribus” iz Benkovca za ulaganje u modernizaciju strojeva za proizvodnju PVC stolarije 232.407 kuna iz EU fondova

11.05.2020. 07:00


Obrt „VIRIBUS“ iz Benkovca svoje poslovanje započeo je u 2004. godini. Do danas, vlasnici su radili na unaprjeđenju poslovanja kako bi ostali u korak s vremenom i trendovima na tržištu. Pretežita djelatnost obrta odnosi se na proizvodnju i ugradnju PVC i ALU stolarije (22.23. Proizvodnja proizvoda od plastike za građevinarstvo; 43.32 Ugradnja stolarije). Analiziranjem potreba poduzeća Viribus, nositelji zajedničkog obrta Petar Jurica i Ivan Šimić uvidjeli su potrebu za modernizacijom dosadašnjih strojeva kojima su obavljali glavnu djelatnost. Idealna prilika za financiranje bio je tadašnji aktualni natječaj Operativnog Programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“ na kojeg je podnesena projektna prijava u lipnju 2018. 
Nakon podnošenja projektnog prijedloga, evaluacije projektne prijave i konačno potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 15.10.2020. obrt je krenuo s provedbom projekta „Ulaganje u modernizaciju strojeva za proizvodnju PVC stolarije“. Glavna projektna aktivnost je nabavka strojeva za proizvodnju PVC stolarije. U sklopu projekta nabavljeno je ukupno 7 strojeva: dvoglava pila, dvoglava varilica, pantograf, čeoni frezer, automatska čistilica, pila za ojačanje, lajsnerica. Ukupna vrijednost investicije iznosi 273.400,00 kn, a iznos koji sufinancira EU je 232.407,00 kn.
Realizacija ovog projekta poduzeću Viribus omogućila je postizanje veće konkurentnosti i kvalitete u obavljanju primarne djelatnosti.
Obrt VIRIBUS kao korisnik dodijeljenih sredstava u sklopu navedenog projekta posebno vodi računa o promicanju ravnopravnosti spolova uklanjanjem svih stereotipa iz komunikacije  kako se ne bi predstavljale drugačije percepcije spolova i opseg aktivnosti za različite spolove.


 
“Projekt sufinanciranala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razovoj”