Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Malog Isusa u svoje srce primilo 32 prvopričesnika

11.05.2021. 12:45


U Sukošanu je bilo izuzetno svečano. Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Kasijana don Domagoj Kelava, župnik, podijelio je sakrament prve svete pričesti. Malog Isusa u svoje srce prvi put je primilo 32 prvopričesnika, učenika i učenica trećeg razreda Osnovne škole Sukošan.Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera održane su dva misna slavlja, posebno za 3a razred i 3b razred.
Za glasovirom je bila prof. glazbene kulture Marta Dević, dok je liturgijske pjesme pjevala Martina Anić rođ. Grginović, prvi sopran ženske klape Uzorita iz Sukošana.


Na radost cijele župne zajednice
– Tolika je velika Božja ljubav prema nama da nam je Bog dao baš vas za našu djecu. Nama, vašim roditeljima, ali i cijeloj Crkvi vi ste Božji dar. Trudili smo se odgajati vas u Duhu Isusa Krista i u krilu svete Majke Crkve. Stoga se danas radujemo s vama kada po prvi puta, pod prilikama kruha, primate živog Isusa u svoje čiste duše. Raduje se i cijela župna zajednica ovom svečanom danu, u ime roditelja između ostalog kazao je Andrija Vanjak, dok je u prethodnom misnom slavlju nadahnute poruke u ime roditelja izrekla Martina Zekanović.


U režiji sestre Davide
U crkvi koja je bila svečano ukrašena bili su samo roditelji, a mališani u bijelim haljinama radosno su iščekivali taj trenutak, kada će primiti bijelu hostiju. Prvopričesnici su sklopljenih ruku pristupali svetoj pričesti i u svoje srce primili najdražeg gosta, Isusa u svetoj hostiji.
– Sada na poseban način prvi put primate Isusa u svoje srce, pristupate za stol ljubavi njegove, kazao je don Domagoj koji je na kraju svoje propovijedi uputio poruku prvopričesnicima i roditeljima poželjevši im da ostanu vjerni molitvi i svetoj misi.
Bio je to dvostruki glazbeno-scenski spektakl u režiji sestre Davide na ponos nazočnog vjerničkog puka i školskih učiteljica Tine Milković i Marije Grdović. Poslanice su čitale majke Iva Pavić i Jadranka Vukoša.




Sukošanski prvopričesnici
Prvopričesnici 3.a razreda: Arnea Bagarić, Lea Bilaver, Roko Brkić, Leo Čizmek, Gabrijela Jerak, Mia Krešan, Niko Krešan, Antonela Lozić, Ivana Lozić, Jakov Oljica, Lovre Raspović, Lucijan Torbarina, Marta Vanjak, Adrijan Vukoša, Šimun Veleslavić.
Prvopričesnici 3.b razreda: Matej Brkić, Duje Dubravica, Brigita Franić, Isabela Franić, Dana Grdović, Ante Grginović, Luka Jakov Keran, Ivan Lončar, Luka Malbaša, Josip Martinović, Sara Pavić, Loreta Radulić, Jakov Sertić, Klara Smolić, Šimun Petar Smolić, Marin Sudinja, Lucija Zekanović.