Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Reno Sinovčić drugi put opozvao izbor novog predsjednika

11.05.2021. 08:09


Najavljena Izborna skupština Nogometnog saveza Zadarske županije za koju je bilo predviđeno da se održi jučer u hotelu Kolovare opozvana je od strane aktualnog predsjednika Saveza Rena Sinovčića. Ovo je već druga odgoda s obzirom da se Skupština prvi put trebala održati 5. ožujka. U obrazloženju ovoga puta stoji da je Skupština odgođena zbog epidemioloških mjera, tj. da nije bilo moguće održati sjednicu s više od 25 osoba kako piše u odluci Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Priopćenje koje potpisuje Reno Sinovčić prenosimo u cjelosti.
"Moja želja kao dugogodišnjeg predsjednika Saveza koji cijelo vrijeme pod mojim vodstvom radi kvalitetno korektno i pošteno je da se tako nastavi i dalje. Pošto smo dobili obrazloženje od Stožera civilne zaštite da Skupštini može nazočiti maksimalno 25 osoba, a nama je potrebno da minimalno bude nazočno 45 osoba, stoga nismo u mogućnosti da održimo Skupštinu koja bi bila čista i transparentna. A jedini način da skupština bude čista i transparentna je da svi skupa budemo fizički nazočni,a za što nismo dobili odobrenje stožera. S obzirom na preporuke Stožera civilne zaštite da jedan dio sudionika bude prisutan on-line,a obzirom da za to nisu ispunjene tehničke pretpostavke, prisiljena sam sazvanu skupštinu opozvati, a novu sazvati u novome terminu. U prilogu dostavljamo odluku Stožera civilne zaštite Zadarske županije" stoji u priopćenju.
Iz tog priloga koji potpisuje načelnik Stožera civilne zaštite Šime Vicković vidljivo je da je ta odluka prema Savezu odaslana 6. svibnja (četvrtak), a klubovi su o odgodi Skupštine obaviješteni tek jučer. Podsjetimo, na ovoj izbornoj skupštini trebao se birati novi predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, a dvije kandidature bile su pravovaljanje. I to dosadašnjeg predsjednika saveza Rena Sinovčića i Darka Banića, predsjednika Nogometnog kluba Primorac Biograd. Po informacijama koje imamo osamnaest klubova podupire Darka Banića koji je dobio njihove potpise prilikom kandidature, dok je Reno Sinovčić navodno dobio podršku dvanaest klubova. Kako Zadarska županija nema prvoligaša i drugoligaša, najviše glasova, po osam, nose trećeligaši Primorac (B) i Hrvatski vitez Posedarje. Županijski prvoligaši nose po četiri glasa, klubovi Druge ŽNL po dva glasa, a svoje glasove imaju ženski i veteranski klubovi, te škole nogometa. Ukupno 33 kluba sudjeluju u Izbornoj skupštini. Podsjetimo, nedavno se u Splitu održala Skupština ondašnjeg saveza s trostruko više klubova, tj. predstavnika koji su bili raspoređeni u tri grupe kako u prostoriji istovremeno ne bi bilo više od 25 osoba. Je li ova odgoda samo jedan u nizu "manevara" Rena Sinovčića vidjet ćemo uskoro.