Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vlašić: Imperativa nema, ali očekujem hrabru utakmicu

11.05.2021. 07:41


Nakon što su u petak izjednačili najbolji rezultat u povijesti kluba košarkaše Sonik Puntamike danas očekuje početak najslađeg dijela sezone – doigravanja za prvaka Hrvatske. Igrači Hrvoja Vlašića već su samim petom mjestom u HT Premijer ligi postigli veliki uspjeh te do kraja mogu bez velikog opterećenja uživati u plodovima svoga rada. S druge strane ih očekuje Gorica, jedna od tek dviju momčadi koje ove sezone nisu uspjeli pobijediti (druga je Cibona). Nimalo lagan zadatak, valjda istaknuti, tim više što je i dalje nepoznato u kakvom će sastavu Puntamičani istrčati na parket. Mjere Stožera civilne zaštite u međuvremenu su istekle još nekolicini igrača, no pitanje je u kakvom su oni stanju nakon desetodnevnog mirovanja. Stoga »Soniksi« na put kreću bez prevelikog opterećenja, svjesni da igraju za svoj gušt. A takve su momčadi nerijetko i najopasnije.


Gorica veliki favorit
– Samim plasmanom u ovu fazu natjecanja napravili smo veliki uspjeh. Posljednjih nekoliko mjeseci smo bili na petoj poziciji te smo je na koncu na dramatičan, ali time možda i slađi način obranili u posljednjem kolu. Očekuje nas okršaj s Goricom koja je bez dileme favorit u današnjem susretu. Nemamo rezultatski imperativ, ali očekujem da hrabro uđemo utakmicu, na isti način na koji smo to napravili i protiv Šibenke. Respektiramo suparnika, no dat ćemo sve od sebe da pružimo još jednu kvalitetnu predstavu – kazao je trener Hrvoje Vlašić.
Gorica je slavila u sva tri ovosezonska susreta protiv Sonik Puntamike, i to s prosječnom razlikom od 30 poena. »Najneizvijeniji« je bio prvi okršaj igran početkom studenoga u Jazinama kada su velikogorički »Bikovi« parket napustili s plus 21 (69:90), no igrači Josipa Sesara su i tada sredinom treće četvrtine imali ogromnih 30 koševa prednosti. Dojam je da je Gorica momčad koja koncepcijski ponajmanje odgovara Vlašićevim trupama, prije svega zbog izuzetno široke rotacije i visokog ritma kojeg gaji na obje strane terena. Puntamičani su u sve tri utakmice pružali solidan otpor prvih desetak ili 15 minuta, no čim bi krenule ozbiljnije rotacije i čim bi treneri bili primorani dublje zagrabiti na klupu do izražaja je dolazila kvaliteta današnjeg domaćina.


Pružiti maksimum
Valja istaknuti da je i Gorica oslabljena neigranjem nekolicine igrača, prije svega Ivana Batura koji je upravo u posljednjem dvoboju protiv Sonika ozlijedio ligamente koljena te je za njega sezona završena, a vjerojatno neće biti ni Krešimira Ljubičića koji je u prethodna tri ogleda pravio velike probleme visokoj liniji Puntamike, no činjenica je da domaći strateg na raspolaganju ima puno širi igrački kadar, što se u konačnici može pokazati presudnim. Pogotovo ako Zadrani ne budu kompletni.
– Vidjet ćemo u kojem sastavu ćemo nastupiti, ali igrači koji budu u kadru bez ikakve dileme dat će svoj maksimum – poručio je Vlašić.
Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Gorici, s počekom u 17 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.
Infobox (Okvir):
Majcunić: Imamo velikih problema s ozljedama
Dugačka sezone uzela je svoj danak i u Gorici, pa ni trener Josip Sesar neće moći računati na sve igrače.
– Nažalost, imamo dosta problema s ozljedama i ne možemo računati na sve igrače. Idemo utakmicu po utakmicu te ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo i vidjeti za što će to biti dovoljno u doigravanju. Sonik Puntamika je u zadnje vrijeme imala velikih problema s covidom-19 i ne znamo točno u kojem će nam se sastavu suprotstaviti, no pokušat ćemo obraniti domaći teren i započeti doigravanje s pobjedom – kazao je u najavi susreta kapetan Gorice Ivan Majcunić.




Međusobni ogledi


9. kolo: Sonik Puntamika – Gorica 69:90


20. kolo: Gorica – Sonik Puntamika 103:61
26. kolo: Gorica – Sonik Puntamika 86:5