Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Potraga za izgubljenom melodijom

Autor: Jelica Farkaš

10.06.2009. 22:00
Potraga za izgubljenom melodijom


Projekt je to na kojem smo radili puna tri mjeseca, a naši učenici dali su sve od sebe da priča bude doživljena baš onako kako ju je autorica i zamislila. Sve osjećaje do najsitnijih detalja iz prirode naši su mladi glazbenici “brusili” dok nismo svi zajedno bili zadovoljni izvedbom, kazala je Jergan Botunac


Da se izgubljena melodija ne zaboravi, pobrinula se profesorica klavira u biogradskoj Glazbenoj školi, Tatjana Jergan-Botunac. Naime, poznata i topla glazbena priča autorice Anne Terzibaschitsch, o malom i simpatičnom klaunu koji traga za svojom izgubljenom melodijom, ponovo je oživjela u projektu koji je pripremila profesorica Jergan uz pomoć svojih učenika. O čemu se zapravo radi kazala nam je nešto više ona sama. Riječ je o već poznatoj glazbenoj priči, koja se sastoji od 12 skladbi.
Kroz njihovu izvedbu, plete se priča o malom klaunu, koji u potrazi za izgubljenom melodijom zapravo pronalazi put ka samome sebi. Kako na svom putu susreće potok, šumu, kiše i još mnoge toga tako se i glazba prilagođava određenim situacijama i dočarava stanje i osjećaje malog klauna.
– Projekt je to na kojem smo radili puna tri mjeseca, a naši učenici dali su sve od sebe da priča bude doživljena baš onako kako ju je autorica i zamislila. Sve osjećaje do najsitnijih detalja iz prirode, poput zvuka vjetra ili šuma potoka, naši su mladi glazbenici “brusili” dok nismo svi zajedno bili zadovoljni izvedbom.
Prvi javni nastup imali smo u Zadru, gdje smo nastupili kao gosti na godišnjem koncertu Plesnog odjela zadarske Glazbene škole Blagoja Berse, održanog proteklih dana u Hrvatskoj kazališnoj kući u Zadru. Naši su učenici na klaviru pratili balet stvorivši zajedno plesno-glazbenu priču “Izgubljene melodije”. Izuzetno primljena kod publike ova predstava svakako zaslužuje i daljnje nastupe. Kada ćemo i u kakvoj kombinaciji izvesti priču u gradu, još nismo utvrdili. Tek jedno je sigurno, naši mladi glazbenici – Filipa Adžić, učenica prvog razreda, Silvija Miloš i Andrej Karić, učenici trećeg razreda te Nikolina Zeyen, učenica četvrtog razreda, pripremaju se s puno volje za daljnje nastupe koje im moramo osigurati. Jer oni to svojom marljivošću i zaslužuju, kazala je njihova nastavnica prof.Tatjana Jergan-Botunac.