Potraga za izgubljenom melodijom

Slika korisnika admin
jergan
Prof. Tatjana Jergan-Botunac - Učenici "Izgubljenu melodiju" žele izvesti i u svojem gradu

Da se izgubljena melodija ne zaboravi, pobrinula se profesorica klavira u biogradskoj Glazbenoj školi, Tatjana Jergan-Botunac. Naime, poznata i topla glazbena priča autorice Anne Terzibaschitsch, o malom i simpatičnom klaunu koji traga za svojom izgubljenom melodijom, ponovo je oživjela u projektu koji je pripremila profesorica Jergan uz pomoć svojih učenika. O čemu se zapravo radi kazala nam je nešto više ona sama. Riječ je o već poznatoj glazbenoj priči, koja se sastoji od 12 skladbi.

Kroz njihovu izvedbu, plete se priča o malom klaunu, koji u potrazi za izgubljenom melodijom zapravo pronalazi put ka samome sebi. Kako na svom putu susreće potok, šumu, kiše i još mnoge toga tako se i glazba prilagođava određenim situacijama i dočarava stanje i osjećaje malog klauna.

- Projekt je to na kojem smo radili puna tri mjeseca, a naši učenici dali su sve od sebe da priča bude doživljena baš onako kako ju je autorica i zamislila. Sve osjećaje do najsitnijih detalja iz prirode, poput zvuka vjetra ili šuma potoka, naši su mladi glazbenici "brusili" dok nismo svi zajedno bili zadovoljni izvedbom.

Prvi javni nastup imali smo u Zadru, gdje smo nastupili kao gosti na godišnjem koncertu Plesnog odjela zadarske Glazbene škole Blagoja Berse, održanog proteklih dana u Hrvatskoj kazališnoj kući u Zadru. Naši su učenici na klaviru pratili balet stvorivši zajedno plesno-glazbenu priču "Izgubljene melodije". Izuzetno primljena kod publike ova predstava svakako zaslužuje i daljnje nastupe. Kada ćemo i u kakvoj kombinaciji izvesti priču u gradu, još nismo utvrdili. Tek jedno je sigurno, naši mladi glazbenici - Filipa Adžić, učenica prvog razreda, Silvija Miloš i Andrej Karić, učenici trećeg razreda te Nikolina Zeyen, učenica četvrtog razreda, pripremaju se s puno volje za daljnje nastupe koje im moramo osigurati. Jer oni to svojom marljivošću i zaslužuju, kazala je njihova nastavnica prof.Tatjana Jergan-Botunac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno