Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Uglancane” školske klupe, prozori i ograda

Autor: Dragana Glavočić

10.06.2009. 22:00
“Uglancane” školske klupe, prozori i ograda

Foto: Adam VIDAS



Ovu je akciju potpomogla Općina Kukljica financirajući sav radni materijal potreban za uređenje drvenarije i ograde. Također, donatori su bili Jadrolinija i Liburnija koji su pokrili putne troškove prijevoza od Zadra do Kukljice i natrag, kazala je Milić


U organizaciji Volonterskog centra Kukljica i područne Osnovne škole Valentin Klarin u Kukljici je u subotu održana druga volonterska akcija. Učenici područne škole, članovi Volonterskog centra Kukljica i Udruge “Promijeni svijet” tijekom jednodnevne akcije uredili su školske klupe i prozore te obojali ogradu zgrade Starog mlina.
Prema riječima Ankice Milić, koordinatorice Volonterskog centra Kukljica, pred njima se našao vrlo zahtjevan posao uređenja prozora i pedesetak školskih klupa što i nije bilo lako s obzirom na količinu drvenarije. Sa svake je klupe trebalo najprije skinuti stari površinski sloj te je obojati.
– Ovu je akciju potpomogla Općina Kukljica financirajući sav radni materijal potreban za uređenje drvenarije i ograde. Također, donatori su bili Jadrolinija i Liburnija koji su pokrili putne troškove prijevoza od Zadra do Kukljice i natrag, kazala je Milić.
Značajnu podršku dali su članovi Udruge “Promijeni svijet” koja je kukljičke snage, kako nam je rekla Ankica, doslovno spasila u ovom zahtjevnom poslu koji je ovaljen unatoč olujnom jugu koje je taj dan puhalo.
Inače, prva volonterska akcija održala se u veljači ove godine u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije.
Prema riječima Ankice Milić sljedeći 3. Međunarodni volonterski kamp u Kukljici, za razliku od prijašnja dva koji su imali temu zaštite okoliša, bit će usmjeren na rad s mladima i djecom.