Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Umjesto Kalmete u Gradsko vijeće ulazi Josip Klišmanić

Autor: Nives Rogoznica

10.06.2009. 22:00
Umjesto Kalmete u Gradsko vijeće ulazi Josip Klišmanić


Prije Klišmanića na neprolaznim mjestima bili su Rade Šimičević i Slavko Marić. Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora koji je ranije obnašao vijećničku dužnost, ovog puta ostaje bez mandata u Gradskom vijeću
Gradski odbor HDZ-a, kako je izvijestila njegova predsjednica Ana Lovrin, odlučio je kako će u Gradsko vijeće umjesto ministra Božidara Kalmete ući Josip Klišmanić. Kalmeta, koji je bio nositelj liste koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP-HSU, ne može preuzeti svoj vijećnički mandat budući da je ministarska dužnost nespojiva s dužnosti člana u predstavničkom tijelu.
Josip Klišmanić koji će na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća 16. lipnja prisegnuti kao vijećnik inače je direktor zadarske podružnice FINA-e i sin predsjednika Županijskog suda u Zadru Antuna Klišmanića.
Antun Klišmanić, koji je bio izabran na funkciju predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva Zadarske županije, zbog kandidature svog sina podnio je ostavku na ovo mjesto nakon što se u medijima počelo govoriti o mogućem sukobu interesa. Klišmanić je, svojedobno, oštro opovrgao da bi se radilo o sukobu interesa, navodeći kako je njegov sin kandidiran na listi za Gradsko vijeće, dok je on predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva.
Josip Klišmanić na listi koalicije koja je osvojila 15 mandata bio je osamnaesti, a prije njega na neprolaznim mjestima bili su Rade Šimičević i Slavko Marić. Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora koji je ranije obnašao vijećničku dužnost, ovog puta, dakle, ostaje bez mandata u Gradskom vijeću.
Ana Lovrin je također kazala kako će stranka za predsjednika Gradskog vijeća predložiti Živka Kolegu, te za potpredsjednika Radu Škaricu. Na ovaj način bivši i aktualni gradonačelnik praktično će se naći na zamjenjenim mjestima, budući da je sadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić u prošlom sazivu Vijeća obnašao dužnost predsjednika Gradskog vijeća koja će sad pripasti bivšem gradonačelniku Kolegi. HSP-ovac Rade Škarica u prošlom mandatu bio je zamjenik gradonačelnika.