Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HFP bez predstavnika na skupštini Hotela Zadar

Autor: Ante Vidović

10.06.2010. 22:00
HFP bez predstavnika na skupštini Hotela Zadar

Foto: Velimir BRKIĆ



Mali dioničari su bili protiv povlačenje dionica sa Zagrebačke burze, a među njima i predstavnik Raiffeisenbank Austria d.d. Na skupštini nisu bili predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju koji imaju udjel od 11,09 posto dionica
Dionice Hotela Zadar povlače se za Zagrebačke burze. Odluka o povlačenju 154.900 dionica svaka nominalne vrijednosti 10 kuna donesena je na jučerašnjoj redovnoj skupštini dioničara održanoj u hotelu Kolovare. Skupštini je prisustvovalo jedanaest dioničara s 68,8 posto glasova od čega je 91 posto bio za povlačenje dionica s burze. Na skupštini nisu bili predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju koji imaju udjel od 11,09 posto dionica.
Kako je bilo za očekivati mali dioničari su bili protiv povlačenje dionica sa Zagrebačke burze, a među njima i predstavnik Raiffeisenbank Austria d.d. Za njih povlačenje dionica sa Zagrebačke burze znači gubitak transparentnosti, informiranosti, ali i otežanu njihovu prodaju. Oni koji su prisustvovali skupštini i bili protiv ove odluke mogu zahtijevati od Hotela Zadar da ono preuzme njihove dionice, uz pravičnu naknadu. I zbog toga pojedini dioničari odluku o povlačenju dionica smatraju lošem jer se društvo koje je lani završilo s gubitkom od 3,9 milijuna kuna obvezuje na moguće nove dodatne troškove.
Na skupštini je donesena odluka da se iz rezervi poduzeća pokriju gubici od 3,9 milijuna kuna iz 2009. godine te preneseni gubici iz prethodnih razdoblja u iznosu od 18,5 milijuna kuna. Neki od prisutnih su komentirali kako se od turizma zarađuje u šumi, a ovdje na moru posluje s gubitkom.
 


 DIONICE HOTELA ZADAR PALE S 200 NA 100 KUNA


Tržišna cijena dionica Hotela Zadar je na Zagrebačkoj burzi prekjučer pala na 100 kuna. Dan prije skupštine dionica zabilježena je jedna transakcija u kojoj su trideset i tri dionice prodano po cijeni od sto kuna za dionicu, dvadeset kuna manje od prijašnje cijena.
Dionice Hotela Zadar su tijekom zadnjih godinu dana na Zagrebačkoj burzi imale najvišu cijenu od 200, a prekjučerašnji pad na 100 kuna je povijesno najniža cijena u spomenutom razdoblju. Inače prosječna cijena dionica tijekom cijelog razdoblja trgovanja na Zagrebačkoj burzi od 2003. godine bila je 192,97 kuna.