HNS i SHUS podržali SDSS-ove kandidate

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Vesna Sabolić i Stevan Atanasovski podržali su kandidaturu Rajke Rađenović

U povodu održavanja dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina u predstavničkim tijelima i zamjenika načelnika općina, gradonačelnika i župana, u zadarskom HNS-u održana je konferencija za medije na kojoj su uz HNS-ovce i predstavnici Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora podršku dali Rajki Rađenović, kandidatkinji SDSS-a za dožupanicu. Vesna Sabolić, predsjednica zadarskog HNS-a, kazala je kako HNS sa svojim kandidatom Milanom Tadićem izlazi samostalno u Ličko-senjskoj županiji, te kako za zamjenika načelnika Općine Donji Lapac podupiru nezavisnog kandidata, predstavnika hrvatskog naroda, Krešimira Florijana.

Zanimljiva situacija je u Virovitičko-podravskoj županiji u kojoj je HNS-ova kandidatkinja za zamjenicu župana Desa Kolesarić, iz redova srpske nacionalne manjine, a podršku su joj dali HSU i SDSS, dok na području Zadarske županije HNS daje potporu kandidatima SDSS-a.

- Županijsko predsjedništvo HNS-a donijelo je odluku da će HNS u Zadru podržati kandidate SDSS-a na listama za predstavnička tijela, kao i za zamjenike općina i gradonačelnika te kandidatkinju za zamjenicu župana Zadarske županije. Konferenciju za medije održali smo kako bismo pozvali sve naše članove i sve ostale građane srpske nacionalnosti da izađu na izbore i izaberu kandidate koji će časno i odgovorno obnašati svoju dužnost, kazala je Sabolić dodajući kako vjeruju da će kandidatkinja Rajka Rađenović dostojno zastupati interese srpske, ali i svih ostalih nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji te da će bitno utjecati na položaj nacionalnih manjina i demokratsko ozračje u Zadarskoj županiji.

- Molimo sve građane Grada Zadra iz redova srpske nacionalne manjine da izađu na izbore u nedjelju i svoj glas daju Rajki Rađenović, kazala je Sabolić.

Poziv građanima srpske nacionalne manjine da daju svoj glas Rajki Rađenović uputio je i Stevan Atanasovski, dopredsjednik Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora.

- U cijelosti podržavamo izbor za predstavnike, i kao dopredsjednik SHUS-a pozivam sve naše partnere, simpatizere i druge da izađu na izbore i podrže kandidate koje mi podržavamo, kazao je Atanasovski. Na kraju konferencije postavljeno je pitanje zbog čega se misli da će Rajka Rađenović, koja je "politički anonimus", svoj posao obavljati bolje nego drugi kandidati i daje li se podrška predstavnici SDSS-a zbog stranačkog dogovora?

- Neću govoriti o drugim kandidatima, gospodinu Aleksiću i Švonji. Naime, mi smo pregovarali sa SDSS-om i dogovorili se da ćemo podržati kandidata koji će davati sigurnost da će obnašati svoju funkciju kako je predviđeno statutom i Ustavom. Oni su istaknuli gospođu Rađenović, za koju mislimo da će to obavljati kako treba, kazala je Sabolić.

- To što je Rajka Rađenović politički anonimus ne znači da je u stručnom pogledu anonimus i da neće moći stručno obavljati svoj posao, kazala je.

 POTPISI ZA REFERENDUM I U PROSTORIJAMA HNS-a

Nakon konferencije Vesna Sabolić kazala je kako su na sjednici Predsjedništva i koordinacije zadarskih ogranaka HNS-a, održanoj u srijedu, donijeli odluku o tome da zadarska podružnica HNS-a podupre sindikate, te su pozvali sve svoje članove da daju potpis za referendum.

- Pozivamo sve svoje članove i ostale građane koji to žele da daju svoj potpis potpore za referendum i u uredu HNS-a svaki dan od 19 do 20 sati, kazala je Sabolić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno