Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ina Marin i Ivana Jurčević odbile poziv u reprezentaciju

Autor: Šime Ćurko

10.06.2010. 22:00
Ina Marin i Ivana Jurčević odbile poziv u reprezentaciju

Foto: Filip BRALA



Martina Gambiraža te Ana i Marija Vrsaljko su na širem popisu izbornika Stipe Bralića
Hrvatsku žensku košarkašku reprezentaciju u kolovozu očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Hrvatska je u skupni s Italijom, Nizozemskom, Litvom i Belgijom. Pripreme za kvalifikacije počinju 1. srpnja, a u prvoj utakmici kvalifikacija Hrvatska, 2. kolovoza, gostuje u Italiji. Iako je na popisu Stipe Bralića trebalo biti pet Zadranki, u kvalifikacijama bi mogle završiti samo njih tri. Martina Gambiraža te Ana i Marija Vrsaljko su na širem Bralićevom popisu i ovih dana očekuju rasplet oko toga hoće li se njihova imena naći i na suženoj listi kandidatkinja. S druge strane, Ina Marin i Ivana Jurčević, na koje je Bralić očito računao u nekim kombinacijama, odlučile su se zahvaliti izborniku na pozivu, ali i odbiti mogućnost nastupa za reprezentaciju.
– Razgovarala sam s izbornikom i objasnila mu da ne mogu igrati za reprezentaciju. Želim što više vremena biti sa svojim djetetom i to je glavni razlog što sam odbila reprezentaciju – kaže Jurčević koja je do unatrag tri godine redovno nastupala za najbolju selekciju.
Isti razlog za odbijenicu navela je i Ina Marin.
– Poziv u reprezentaciju je čast, ali obitelj je na prvom mjestu. Bilo bi mi jako teško cijelo ljeto biti s reprezentacijom, a ne sa sinom Markom – poručila je Marin.
Kada je riječ o Gambiraži i sestrama Vrsljako one bi mogle biti jedan od Bralićevih aduta u pokušaju plasmana na EP. Posljednja akcija hrvatskih košarkašica bila je uspješna nakon što je prošle sezone na Mediteranskim igrama osvojena brončana medalja. Na MI nije bilo zadarskih igračica budući da je Gambiraža bila ozlijeđena, a mlađa sestra Vrsaljko se nakon niza sezona u reprezentativnim selekcijama prošlo ljeto odlučila malo – odmoriti.


 ZADRANKE OSTAJU U GOSPIĆU


Košarkašice Gospića sljedeće sezone imat će što braniti ligaškim i kup natjecanjima. Gospićanke su lani osvojile tri trofeja i to domaći kup te domaću i regionalnu ligu. U najvećem ličkom gradu i sljedeće sezone, u kojoj će Gospić ponovno nastupati u Euroligi, igrat će Ana i Marija Vrsaljko, Ina Marin, Martina Gambiraža i Ivana Jurčević, pet Zadranki koje su ove sezone pridonijele sjajnoj sezoni Gospića.