Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Marcelić odveo Krku do titule

Autor: Andrija Dešpoja

10.06.2010. 22:00
Marcelić odveo Krku do titule


U sastavu poraženih među boljima je bio još jedan bivši Zadranin Jure Lalić koji je ugradio 16 poena od 79 postignutih “zmajčeka”
Državna prvenstva u košarci širom Europe imaju svoje završne činove, a tako je bilo i u slovenskom nacionalnom prvenstvu gdje je u majstorici Krka Telekom iz Novog Mesta uspjela iznenaditi Olimpiju usred Tivolija rezultatom 87:79. U velikoj pobjedi kojom je Krka izborila naslov državnog prvaka, ključnu ulogu je odigrao 41-godišnji Zadranin Davor Marcelić. On je bio najbolji strijelac s 24 poena te ključan igrač u stvaranju velike prednosti Krke u odlučujućoj utakmici. Njegove četiri trice u drugoj četvrtini su bile najveća zasluga za odlazak Krke na plus dvadeset (45:25) nakon prvih 20 minuta utakmice. U drugom poluvremenu su košarkaši iz Novog Mesta uspjeli očuvati stečenu prednost i tako na radost velikog broja svojih navijača u Tivoliju porazili Euroligaša Olimpiju.
– Ostvarili smo nevjerojatan uspjeh. Iako smo imali sjajnu sezonu nismo mogli očekivati da ćemo na ovakav način uspjeti osvojiti naslov prvaka. Ipak je Olimpija bila favorit zbog imena, kvalitete i prednosti domaćeg terena, no pokazali smo da smo prava momčad koja je sposobna osvojiti naslov. Ne može biti ljepše od ovoga, uzeti naslov usred Tivolija protiv Olimpije – stoji u Marcelićevoj izjavi za službene stranice kluba.
U sastavu poraženih među boljima je bio još jedan bivši Zadranin Jure Lalić, koji je ugradio 16 poena od 79 postignutih “zmajčeka”.