Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predstavljanje vrtova i restorana

Autor: Damir Maričić

10.06.2010. 22:00
Predstavljanje vrtova i restorana

Foto: Tomislav JERAK



Kao i u dosadašnjim godinama akcije Zadarski list i TZ Zadarske županije predstavljat će i vrtove – okućnice. Hrvatska turistička zajednica je djelomično mijenjala ciljane pojedinačne elemente koji se nagrađuju u akciji Plavi cvijet.
Zadarski list i TZ Zadarske županije dijelom i na prethodnoj tradiciji naše novine pratili su to pojedinačnim predstavljanjem i nagrađivanjem najuređenijih vrtova i balkona, što je od prethodne godine svedeno na praćenje i nagrađivanje najuređenijeg vrta, odnosno okućnice. Također smo mimo akcije predstavljali ovdašnju ponudu restorana i konoba.
Cilj je bio potaknuti, u tada još osiromašenom poraću, ovdašnje ugostitelje na prezentacije, izlaske u javnost, ali i afirmiranje domaće autohtone hrane i načina pripreme. U desetljeću aktivnosti svjedočili smo izniman napredak u toj ugostiteljskoj ponudi, a sadašnje naše praćenje svedeno je na poticanje izvornosti.
HTZ u pojedinačnim elementima Plavog cvijeta nagrađuje osim okućnice i park, javnu plažu, TIC, suvenir te turističku ponudu ili zanimljivost. Taj segment je podijeljen i u inovativnu ponudu ili vrijednu zanimljivost uvrštavat će se: prirodna baština i prirodni fenomeni (naravno valorizirani i predstavljeni), kulturna baština, manifestacije i priredbe, odnosno aktivni turizam.
TZ Zadarske županije po pristiglim prijedlozima izvršit će kandidiranje prema HTZ-u. Kod pojedinačnih nagrada – odnosno pojedinačnih elemenata. Nagrađeni se sljedeće tri godine ne mogu kandidirati.
Akcija Volim Hrvatsku zaigrala je mnoge naše krajeve i doprinijela da se okolišu i uređenju posveti sustavna briga.