Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Slad više nije sponzor rukometaša iz Mocira

Autor: Andrija Prović

10.06.2010. 22:00
Slad više nije sponzor rukometaša iz Mocira

Foto: Vedran SITNICA



Želio sam da rukomet u Zadru postane sport broj dva, odmah iza košarke, ali nije išlo – kaže Branko Bungur
Da je ostvaren ulazak u Premijer ligu, Slad ice-cream ostao bi sponzor Zadra, a već sam bio dogovorio i suradnju s jednom poznatom i priznatom hrvatskom tvrtkom koja bi preuzela ulogu glavnog ulagača. Dakle, unaprijed smo osigurali sve preduvjete, međutim, razočaran ostvarenim, povlačim se iz svega toga. Izgubio sam volju budući da smo u protekloj sezoni dali svoj maksimum, a uloženo nam se nije vratilo. Suradnja s Upravom je bila dobra, no očekivao sam da će igrači na terenu pokazati više – naglasio je Branko Bungur, direktor tvrtke Slad koja od jučer i službeno više nije glavni sponzor Rukometnog kluba Zadar.
Jedina je to novost koju smo saznali nakon sjednice Upravnog odbora kluba, održane u srijedu i prve od završetka sezone. Podsjetimo, rukometaši iz Mocira Prvu rukometnu ligu ove su godine završili na trećem mjestu, nedovoljnom za potvrdu jasno istaknutih ambicija o povratku u elitni razred hrvatskog rukometa. Prema riječima Klare Magaš, tajnice i glasnogovornice kluba, na sjednici se nakon rezimea protekle sezone raspravljalo o zatvaranju financijske konstrukcije za sljedeću godinu, jer “o sponzorima će opet ovisiti sve”.
Načelno, Branko Bungur nije odbacio mogućnost da u dogledno vrijeme opet surađuje s “plavima”, no kako kaže, trenutačno ga takvo što ne zanima.
Inače, službena verzija iz RK Zadra o prekidu suradnje s tvrtkom Slad odnosila se na financijske (ne)mogućnosti, međutim, Bungur negira takve tvrdnje:
– Novac nije bio problem. Jednostavno mi se više nije dalo trošiti svoju energiju. Želio sam da rukomet u Zadru postane sport broj dva, odmah iza košarke, ali nije išlo.


 SLIJEDI SASTANAK S IGRAČIMA


Uprava kluba u sljedećih bi se 15-ak dana trebala sastati s igračima te početi slagati momčad za sljedeću sezonu. U slučaju da ne pronađu novog sponzora, jedina alternativa Zadru je da dogodine nastupa samo s domaćim igračima. Kako saznajemo, već se ozbiljno razmišlja o spomenutoj opciji.




 I DALJE BEZ TRENERA


Čelnici kluba na sastanku su iskoristili priliku i da se zahvale bivšem treneru Roku Paleki na dosadašnjim postignućima, odnosno na sedam godina suradnje.
– Roko Paleka će i dalje ostati u klubu, ali još ne znamo na kojoj funkciji – kaže Magaš.
Što se pak novog trenera tiče, sjednici je nazočio i Romano Perinović, no hoće li opet za kormilo seniorske momčadi, ovisit će o ambicijama kluba i potencijalnim novim sponzorima. Dakle, Perinović je i dalje prva (čini se i jedina) opcija za novog stratega, no isto tako i dalje je “na čekanju”.