Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Car potpisao za Cedevitu

10.06.2011. 22:00
Car potpisao za Cedevitu


Marko Car novi je član Cedevite. Najbolji igrač Zadra u protekloj sezoni je, nakon dvije i pol godine provedene na Višnjiku, potpisao dvogodišnji ugovor s klubom iz Podsuseda.
– Osjećam se stvarno sjajno, ispred mene je nova prekretnica u karijeri i novi izazov. Brzo smo se dogovorili i zadovoljan sam što dolazim u sređenu i ambicioznu sredinu kao KK Cedevita. Moje i želje kluba se poklapaju, a to je osvajanje trofeja. To je ono što me najviše zanima u nastavku karijere. Imao sam više ponuda ali Cedevita je bila nekako najbrža i najkonkretnija, ljudi iz kluba su pokazali ozbiljnost i nisam dugo razmišljao prihvaćajući njihovu ponudu – kazao je Car na službenom predstavljanju.
Nada se da će sljedeće sezone doprinijeti osvajanju prvog trofeja za zagrebački klub.
– Ovu sezonu su odigrali na visokoj razini, no na žalost nisu uspjeli osvojiti trofej kojeg su priželjkivali. Vjerujem da će iduće sezone ti trofeji stići. Za više predviđanja treba još vidjeti koji će trener doći u klub, kakva će se ekipa složiti a uvjeren sam da ćemo biti jaki. Što se tiče moje uloge vjerujem da ću igrati zapaženu ulogu s obzirom da sam došao prije dogovora s novim trenerom. Na meni je da to povjerenje opravdam svojim dobrim igrama u sljedećim sezonama.
Caru su dobrodošlicu u klubu prilikom potpisivanja ugovora poželjeli direktor Krešimir Novosel i sportski direktor Matej Mamić, koji o novom igraču govori u superlativima.
– Samim time što smo Marka potpisali u vrijeme dok još nismo riješili pitanje prvog trenera dovoljno govori što mislimo o njemu. Silno vjerujemo u njega i ovaj potpis nam je izuzetno bitan u građenju momčadi za novu sezonu. Marko se igrama i prošloj i posebno ovoj sezoni nametnuo kao jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj i vjerujem da će se njegovo igračko napredovanje nastaviti i u dresu Cedevite – prenose Mamićeve riječi službene stranice kluba.