Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hvala Nevenu Plantaku na ukazanoj prilici

10.06.2011. 22:00
Hvala Nevenu Plantaku na ukazanoj prilici


Svi smo znali što treba napraviti u određenom trenutku i tu sistematiku rada i treninga do sada još nisam nigdje tako apsorbirao kao kod Plantaka koji je pokazao vjeru u mlade igrače – kaže Mikulić


Borik-Puntamika bila je  proteklu sezonu u hrvatskoj košarci  pravo osvježenje što je dokazala najboljim ostvarenjem u povijesti kluba.  Peto mjesto u Ligi za prvaka donijelo  im je i nedavno veliko priznanje u  obliku pozivnice za nastup u FIBA  Eurochallenge cupu, no kako se i  pretpostavljalo Puntamičani su zbog  nedostatka financija otkazali krovnoj  europskoj košarkaškoj organizaciji.
U rosteru Puntmičana za novu  sezonu vrlo vjerojatno neće biti Ivana Mikulića koji je za “zelene” protekle sezone nastupao na osnovi posudbe iz matičnog Zadra. Protekla  sezona u dresu Borika za Mikulića,  kao i za mnoge mlade igrače u Borik-Puntamici, donijela je višestruku  afirmaciju.
Igrač odluke
– Iza mene i kluba u kojem sam  igrao je odlična sezona. Kada sam  došao na posudbu prošlo ljeto iz  Zadra znao sam da je to pravi potez  za mene, jer su mnogi mladi igrači  poput Stipčevića, Olivarija i drugih  imali sličan put. Znao sam da me  čeka naporan rad kod trenera Plantaka i mogu kazati da se sve to na  kraju debelo isplatilo. Dobio sam  priliku, koja je bila izraženija u A-1  ligi zbog pravila o 1991. godištu, dok  sam u Ligi za prvaka imao malo  skromnije minute, što je i razumljivo  s obzirom da su veći teret iznijeli  iskusniji igrači. Stekao sam gomilu  iskustva i što je još važnije samopouzdanja što još više potvrđuje  činjenicu da sam napravio pravi potez pristupivši Puntamičanima  prošlo ljeto – kaže Mikulić iza kojeg  je iskustvo igranja u 27 utakmica u  kojima je prosječno participirao na  parketu preko 21 minutu u kojima je  imao učinak od 7.9 poena, 2.8 skokova i 2 asistencije. U nekoliko utakmica bio je i igrač odluke u kojima je  pokazao sav raskoš svog talenta.
– Trener Plantak kojem bi se ovim  putem od srca zahvalio na svemu,  ukazivao mi je veliko povjerenje i bio  sam jako sretan kada bi to mogao  uzvratiti s pravim učinkom na parketu. Bilo je dobrih i lošijih utakmica, no svakako su mi u najljepšem  sjećanju ostale dvije protiv Zaboka u  A-1 ligi te protiv Alkara (19 poena i  10 skokova) i Splita u Jazinama. U  tim utakmicama sam imao stvarno  pravi osjećaj i jako sam bio zadovoljan kako sam ih odigrao. Normalno, bilo je oscilacija u kompletnoj  sezoni što i nije čudno za mladog  igrača, no u globalu mogu biti zadovoljan kada se podvuče crta.
Odgovornost organizatora
Što biste istaknuli kao napredak,  a što kao nedostatak u vašoj igri u  protekloj sezoni?
– Budući da igram na mjestu organizatora igre koje nosi veliku odgovornost i ulogu vođe momčadi istaknuo bih brzopletost kao nešto što  moram popravljati. Od jedinice se  zahtjeva strpljivost, racionalnost, ali i  čitanje igre. To se najbolje stječe  iskustvom, tj. utakmicama i u tom  pogledu sigurno će s vremenom doći  do određenog napretka. Sve u svemu  ima u mojoj igri puno mjesta za  napredak, a kao najveći dobitak protekle sezone u Borik-Puntamici istaknuo bih popravak igre u obrani  koja se kod trenera Plantaka usavršavala kroz konstantna ponavljanja  na treninzima. Svi smo znali što treba  napraviti u određenom trenutku i tu  sistematiku rada i treninga do sada  još nisam nigdje tako apsorbirao kao  kod Plantaka koji je pokazao vjeru u  mlade igrače i da zna što je potrebno  kako bi kolektiv disao u jednom dahu  kao što je to bio slučaj s nama proteklu sezonu – za kraj je kazao Mikulić.
 


Nakon reprezentacije povratak u Višnjik




Godina dana posudbe istekla je završetkom sezone u Borik-Puntamici i Mikulić se vratio u matični Zadar. Međutim, nije se na Višnjiku  dugo zadržavao jer je uključen u pripreme U-20 reprezentacije koja se  sprema za Europsko prvenstvo u Španjolskoj polovicom srpnja.  Zajedno s još jednim Zadraninom Ivanom Baturom i pod vodstvom  izbornika Jakše Vulića pokušat će mlade kockaste dovesti do što boljeg  plasmana na europskoj smotri. Nakon toga će, valjda, dobiti priliku i u  Zadru.
– Sada sam trenutačno fokusiran na reprezentativne obveze. U Daruvaru  ćemo odraditi 10 dana, pa slijedi četiri dana u Crikvenici, pa odlazak u  Italiju na pripremni turnir, a posljednji dio pred početak prvenstva ćemo  ponovno odraditi u Crikvenici. Nadamo se da ćemo u Španjolskoj imati što  za reći, a optimizam polažemo na činjenici da je ova reprezentacija dugi niz  godina skupa. Nakon toga trebao bih se pridružiti treninzima prvoj  momčadi Zadra, a gdje ću igrati sljedeće sezone ipak će biti puno jasnije  u kolovozu.