Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vrančić: Dogovor sa Županijom nije upitan

10.06.2011. 22:00
Vrančić: Dogovor sa  Županijom nije upitan


Upravo smo jučer iz Županije dobili prijedlog o prodaji stare zgrade o kojem ćemo mi raspravljati na našem sljedećem Vijeću. Namjeravamo kupiti tu zgradu za dogovorenu cijenu od 6,5 milijuna kuna, čime ćemo pomoći otplatiti kredit od 11 milijuna kuna koji je podignut za završetak zgrade, rekao je gradonačelnik Vrančić


Na prekjučer  održanom Gradskom vijeću  zadarski je gradonačelnik  Zvonimir Vrančić vijećnici  Omerki Šarić Frantin na pitanje što će biti sa starom  zgradom kazališta lutaka,  odnosno je li Grad Zadar  odustao od kupnje, odgovorio da je Grad u više  navrata financijski pomagao  izgradnju nove zgrade kazališta lutaka, za što je izdvojio oko 14 milijuna kuna  te da će, kako to nije bila  financijska obveza Grada  Zadra, zauzvrat dobiti staru  zgradu kazališta lutaka.
Na prvi pogled iz ovoga se  stječe dojam da je odgovor  gradonačelnika u suprotnosti s odlukom Županijske  skupštine o prodaji stare  zgrade kazališta Gradu Zadru za 6.501.624 kuna.
Podsjećamo da u Odluci o  prodaji zgrade među ostalim  stoji: “Ako Grad Zadar u  roku od 30 dana od dana  stupanja na snagu ove Odluke ne zaključi Ugovor iz  točke II. ove Odluke,  ovlašćuje se župan Zadarske  županije na pokretanje postupka prodaje predmetne nekretnine  preko javnog natječaja, stoji  u prijedlogu  Odluke.”
Kontaktirali smo stoga gradonačelnika  Vrančića  koji nam je pojasnio da je,  kad je govorio o 14 milijuna  kuna, mislio na sredstva koja  će Grad ukupno izdvojiti za  izgradnju nove zgrade kazališta lutaka, a u to su  uključena i sredstva od kupnje stare zgrade.
– Grad je posljednjih nekoliko godina iz svojeg Proračuna za izgradnju novog  objekta isplatio 8,2 milijuna  kuna. To nije bila naša zakonska obveza, ali smo željeli pomoći i pomažemo. Ne  samo Kazalištu lutaka Zadar, već i drugim institucijama, poput Opće bolnice  Zadar i ostalih. Što se tiče  dogovora između nas i  Županije, on stoji i upravo  smo jučer iz Županije dobili  prijedlog o prodaji stare  zgrade o kojem ćemo mi  raspravljati na našem sljedećem Vijeću. Namjeravamo  kupiti tu zgradu za dogovorenu cijenu od 6,5 milijuna  kuna čime ćemo pomoći otplatiti kredit od 11 milijuna  kuna koji je podignut za  završetak zgrade, rekao je  gradonačelnik Vrančić, dodavši da je kupnja stare zgrade u interesu Grada, jer je  riječ o znatnim prostornim  kapacitetima u koje mogu  biti smještene mnoge institucije.