Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Gorica korak ispred konkurencije

10.06.2012. 22:00
Gorica korak ispred konkurencije


Nogometaši Gorice novi su prvaci Županijske nogometne lige u sezoni 2011./12. Goričani su za dva boda prednosti odmakli drugoplasiranoj momčadi Vrčeva tako da je Općina Sukošan dobila prvaka i viceprvaka lige. Na diobu trećeg i četvrtog mjesta su novigradski NOŠK i gračački Velebit, međutim Novigrađani imaju prednost zbog boljeg međusobnog skora. Na posljednjem mjestu uvjerljivo je Galovac koji je sakupio samo šest bodova iz 26 utakmica.
Shodno prvom mjestu Goričani su zabilježili i najviše pobjeda, ukupno 13, dok po jednu manje imaju Vrčevo, NOŠK i Velebit. Galovac, dakako, ima najviše poraza, čak 20, a momčad Arbanasa je sa osam remija u tom segmentu vodeća u ligi. Najefikasnija momčad je Velebit sa čak 56 postignutih golova, a najmanje golova (25) je primila turanjska Croatia, dok je Galovac rekorder po broju primljenih golova, čak 76.
 1. GORICA (-1)  24        13        6          5          42:31    44
Iako su prvo mjesto osigurali kolo prije kraja, fešta je uslijedila nakon posljednje utakmice u Zadru protiv Arbanasa (0:0) te nakon što su primili pehar za prvo mjesto. Fešta je nastavljena po povratku u Goricu i trajala je sve do zore. Za razliku od jesenskog dijela Goričani su na proljeće osvojili dva boda manje (23 – 21) te su uz jedan oduzet bod osvojili 44 boda. Prvenstvo je iznijela cijela momčad, ali ipak na čelu s iskusnim Grgom Mikulićem, Josipom Lončarom, Alojzijem Mikulićem koji su i kao ljudi predvodili ostale mlađe igrače na čelu s Jurom Čirjakom, najboljim klupskim strijelcem sa 10 golova. Trener Mile Batur Ćeza zajedno s alfom i omegom kluba Zoranom Ikićem zaista su učinio sve da momčad čitavu sezonu odigra najbolje što može, a pogotovo na Jamorini pred svojim navijačima.
2. VRČEVO      24        12        6          5          47:31    42
Na kraju izvrsno drugo mjesto i titula viceprvaka. Tijekom prvog dijela držali su se u sredini ljestvice, da bi završili na četvrtom mjestu sa 19 bodova, a na proljeće osvojili su još 23 boda za povijesni plasman na drugo mjesto. Dugo su vodili borbu za plasman pri vrhu i na kraju su ipak izdržali. Trener Željko Števanja vrlo dobro je uklopio momčad koja je postala respektabilna u prvenstvu. Od strijelaca Tomislav Vulelija je obilježio sezonu kao najbolji golgeter prvenstva sa 23 postignuta gola. Uz to Glavičani su uvjerljivo najmanje mjesto od svih županijskih ligaša te im i za to treba odati još jedno veliko priznanje.
 3. NOŠK           24        12        5          7          45:26    41
I NOŠK je jesenski dio završio na diobi od 3. do 6. mjesta sa 19 bodova, a s još 22 proljetna boda tu su otprilike i ostali. U nekim utakmicama kada se očekivalo najbolje su kiksali što ih je na kraju stajalo boljeg plasmana. Ipak, Novigrađani su pokazali dobru igru s kojom su do kraja prvenstva konkurirali za sam vrh ljestvice, odnosno za prvo mjesto. Za razliku od prvog dijela Novigrađani su u drugom dijelu pokazali dvostruko veću efikasnost, a to je ono čemu teži trener Šime Baždarić, a prednjačio je Ivan Čolak s ukupno 13 postignutih golova.
 4. VELEBIT       24        12        5          7          56:31    41
Momčad koja je u kontinuitetu odigrala oba dijela prvenstva. U jesenskom dijelu osvojili su 19 bodova te su se skrasili na diobi trećeg mjesta, a tu su na koncu i završili. Trener Zoran Vujčić svojim je nogometašima stalno napominjao da znanja nikad nije dosta te je većina igrača to prihvatila kao izazov. Sigurno je da u ovoj momčadi, ako ostane na okupu, ima još prostora koji jamči kvalitetu u ligi i respektabilnog protivnika za sve i dakako borbu za vrh ljestvice. Svaki s po deset postignutih golova Ivan Franjić i Luka Tulumović najbolji su golgeterski tandem lige.
5. CROATIA      24        11        6          7          40:25    39
U drugom dijelu prvenstva su malo pali te su na koncu završili na petom mjestu. Nije ni čudo kada se zna da su Turanjci rapidno pomladili momčad pred kojom je bio veliki zadatak. U finišu prvenstva malo su kiksali, no sve u svemu, ostavili su dobar dojam i bez njih prvenstvo ne bi bilo toliko zanimljivo. Pored iskusnog Blaža Budanovića koji je postigao 17 golova, poletarci su dosta naučili, ali i zabijali važne golove.
6. ARBANASI (-1)         24        10        8          6          38:28    37
Posljednji koji su jesen okončali na diobi od 3. do 6 mjesta, što znači da su ostali na istoj poziciji jer su na proljeće osvojili samo bod manje. Momčad koja je u nekim utakmicama bila odlična, a u nekim u vrlo lošem izdanju. Toliki uspon i pad teško je objasniti možda čak i treneru Mišelu Jelenkoviću. Ipak u odnosu na prošlu sezonu kada su bili pri dnu, Arbanasi su napravili veliki korak.
7. MURVICA     24        10        5          9          43:30    35
Nogometaši Murvice bolje su odigrali drugi dio sezone te su se s jesenskog desetog mjesta popeli na sedmu poziciju. Budući da su jedini u ligi koji nemaju vlastiti teren, Murvičani mogu biti zadovoljni sezonom, a uz malo sreće mogli su i koju stepenicu više. Momčad u kojoj su pretežno iskusniji igrači na čelu s prekaljenim Božom Miletićem posebno dobro je igrala u finišu prvenstva. U njihovim redovima najbolji je strijelac Luka Jurlina sa deset postignutih golova.
 8. DEBELJAK   24        10        5          9          30:24    35
Momčad Debeljaka također je napravila skok, možda najveći u odnosu na jesenski dio prvenstva jer su s pretposljednjeg 12. mjesta došli do osmog uz vrlo dobar učinak na svom Šaraju gdje gotovo nisu znali za poraz. Po običaju Debeljačani predstavljaju važnu kariku u prvenstvu, neki put bolje, neki put malo lošije, ali porastom mlađe populacije u mjestu za budućnost nema straha.
9. ZEMUNIK     24        10        3          11        38:39    33
Blic momčad kojoj se ne zna kada će proraditi. Pred kraj sezone malo su popustili te su pali za jedno mjesto u odnosu na jesen. Na Lužinama, jednom od najboljih terena u županiji, Zemuničani su mnogima pomrsili račune, a uz malo sreće i u gostima su mogli bolje prolaziti pa bi i plasman bio bolji. Nositelji igre su iskusniji Dragan Fabijan koji je najbolji klupski strijelac sa 13 golova te Davor Fabijan, Franko Ćurković i Elvis Šarić uz koje bi se još više trebali nametnuti mladi.
10. BIBINJE (-3)            24        11        3          10        35:38    33
Pred početak prvenstva počeli s minus tri boda koje je kasnije bilo teško nadoknaditi. Jedina su momčad koja u prvom dijelu nije zabilježila neriješen rezultat, a prvi je stigao tek pred kraj prvenstva što znači da su išli na sve ili ništa. Na svom terenu malo tko je uspio uzeti makar i jedan bod, dok bi se u gostima poneki put jedva okupili. Nositelji igre bili su kao i do sada neumorni Luka Lukić i izvrsni Bože Bugarija, a u obrani Medun kao glavna karika.
11. NOVA ZORA           24        7          3          14        27:51    24
Sa 14 bodova i devetim mjestom u polusezoni, Filipjanci su sa dva boda manje (10) u proljetnom dijelu pali na 11. mjesto. Do pobjede su teško dolazili, a poneki visoki porazi od osam u proljetnom dijelu sve govore. Očito je da u Sv. Filipu i Jakovu moraju sjesti za stol i dogovoriti na koji način stabilizirati klub.
12. DALMATINAC         24        6          5          13        26:38    23
I momčad Dalmatinca je ostala na razini jesenskog dijela, ali od nje se i nije očekivalo više s obzirom da okosnicu momčadi čine kadeti “pojačani” s pokojim juniorom i seniorom. Sve u svemu dobra sezona u pridobivanju novog iskustva za mlade čije vrijeme tek dolazi.
13. GALOVAC  24        1          3          20        10:76    6
Nekad moćna momčad koja je harala ligom te je ušla Četvrtu HNL sada je na marginama. Momčad na kojoj su ostali stjecali veliku gol razliku završila je sa samo jednom pobjedom i tri remija. U Galovcu kao da je nogomet stao. Seniori su takvi kakvi jesu, mladosti nema, a i veterani su se raspustili. Do kada će to trajati, veliko je pitanje.


Redoslijed strijelaca


23 gola
Tomislav Vulelija (Vrčevo)
17 golova
Blaž Budanović (Croatia)
13 golova
Dragan Fabijan (Zemunik), Ivan Čolak (NOŠK)
10 golova
Ivan Franjić, Luka Tulumović (oba Velebit), Jure Čirjak (Gorica), Marko Jurlina (Murvica)