Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Stop Making Sense među CNN-ovih 50 najboljih svjetskih glazbenih festivala

10.06.2012. 22:00
Stop Making Sense među CNN-ovih 50 najboljih svjetskih glazbenih festivala


INmusic Festival i Stop Making Sense Festival – dvije su hrvatske “uzdanice” na CNN-ovom popisu pedeset najboljih svjetskih glazbenih festivala ove godine. U tekstu objavljenom na web-stranici CNN Go odabrano je pedeset raznovrsnih festivala među kojima je i danski Roskilde, belgijski Rock Werchter, španjolska Primavera, engleski Glastonbury, američki Bonnaroo, Lollapalooza i Burning Man, japanski Fuji Rock i drugi. Uz hrvatske festivale, na popisu najboljih našli su se i festivali iz regije: novosadski Exit te mađarski Sziget Festival.
Osim CNN-a, sedmi INmusic Festival što će se održavati od 28. do 30. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži prepoznao je i putnički portal GlobalGrasshopper koji ga je uvrstio među deset najboljih europskih festivala, nakon što ga je britanski Times dvije godine za redom stavljao na popis dvadeset najboljih glazbenih ljetnih festivala.
Stop Making Sense Festival što će se održavati od 2. do 6. kolovoza u Tisnom također je dobro poznat inozemnoj publici. Potvrđuje to i činjenica da ga je britanski Red Magazine nedavno uvrstio među najbolje međunarodne glazbene festivale ovog ljeta.