Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

WBC titula otišla za Mađarsku (FOTOGALERIJA)

Autor: Čedo Fabulić

10.06.2013. 22:00
WBC titula otišla za Mađarsku (FOTOGALERIJA)


Pod sloganom »Zadar grad boksa« u zadarskim Jazinama održana je profesionalna priredba sa šest borbi, od kojih je posljednja bila meč za WBC titulu prvaka svih slavenskih zemalja (CISBB) u srednjoj kategoriji, između zadarskog boksača Ivana Jukića i Mađara Sandora Miscka koju je domaći boksač nažalost izgubio.
Drugi zadarski predstavnik, superteškaš Jakov Gospić, uspio je svog protivnika Slovaka Lukasa Filku pobijediti jednoglasnom odlukom sudaca nakon odboksanih svih šest rundi.
U organizaciji Compact box promotion, večer boksa u Jazinama pred oko 400 najvatrenijih ljubitelja plemenite vještine otvorena je prestižnim mečevima. U ring su najprije ušli Talijan Riccupido i Šerif Gudijeljac, a nakon četiri runde Riccupido je pobijedio sudačkom odlukom na bodove. Četiri runde boksali su srbijanski predstavnici Pavlović i Ćosović, a ta je borba okončana miroljubivo, odnosno neriješeno.
Potom je u ring ušao prvi miljenik zadarske publike, 107 kg težak Jakov Gospić, kojemu je suparnik bio desetak kilograma lakši Lukas Filka iz Slovačke. U meču u kojem su sijevali razorno teški udarci, ipak je presudilo Gospićevo iskustvo sa dotad 19 sakupljenih profesionalnih mečeva. Na koncu šeste runde suci su prebrojali bodove te su jednoglasno ustanovili pobjedu Gospića.
U kategoriji do 61 kg Beyaux iz Francuske nije imao većih poteškoća protiv golobradog Olćana iz Srbije. Sa velikim zanimanjem popraćena je borba žena između Ivane Habazin i bugarske predstavnice Teodore Georgieva. Meč predviđen u osam rundi po dvije minute, isto toliko je i trajao. U vrlo dobroj predstavi obje su suparnice izmijenile podosta udaraca, ali su se obje pokazale kao čvrsti i izdržljivi borci. Ipak je Habazin bila za nijansu bolja te je jednoglasnom odlukom sudaca zasluženo pobijedila.
Meč večeri predviđen u 12 rundi po tri minute gledatelji su dočekali na kraju sa velikim zanimanjem. Ivanu Jukiću, inače aktualnom europskom IBF prvaku, se u borbi za naslov prvaka svih slavenskih zemalja u srednjoj kategoriji suprotstavio Sandor Miscko, Mađar s izvrsnim predispozicijama modernog boksača za kojeg će se sigurno još čuti. Miscko je inače na nezavisnoj listi rangiran za stotinjak mjesta ispred Jukića. Unatoč velikom trudu Jukića, Miscko je iz runde u rundu pokazao izvrstan boks koji ga je doveo do konačnog cilja. Već u četvrtoj rundi jakim je udarcem uzdrmao Jukića kao i u sljedeće dvije runde. Odmah na početku sedme runde u prvom kontaktu Miscko obara na pod Jukića koji nakon odbrojavanja ne može nastaviti borbu te široki pojas namijenjem prvaku odlazi u Mađarsku.
 – Zahvalio bih se svima koji su došli dati mi podršku i dečkima iz Tornada. Meč sam zasluženo izgubio, čestitam Miscku koji je odličan boksač – kazao je nakon meča Jukić.