Imali leasing za četiri automobila koja nisu koristili?

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Ante Kurtović

U nastavku suđenju četvorici za "aferu leasing" na Županijskom sudu u Zadru, svjedočili su Severina Vukić i Damir Tomljanović koje je predložila obrana trećeoptuženog, Ante Kurtovića.

Severina Vukić je supruga Elerija Vukića koji je prije izbijanja afere bio korisnik leasinga za četiri automobila.

- Niti smo vidjeli niti koristili ijedan od tih automobila, nismo ni znali da je toliko automobila na imenu mog supruga. Moj suprug je Kurtoviću dao 4.000 eura jer smo htjeli kupiti audi A3. Prvo je potpisao jedan leasing pa bi Kurtović rekao da to otpada, pa je potpisao drugi i tako dalje. Postalo je sumnjivo kad su nam počele dolaziti uplatnice za rate tih leasinga. Moj suprug bi pitao Antu zašto sad dolazi rata od onog prvog, ako je taj leasing navodno otpao, a on bi samo govorio da te uplatnice bacimo, da nema nikakvih problema. Samo jednom smo se našli i Ante mi je vratio 1.000 eura, ispričala je Vukić.

Kurtović je prigovorio na njezin iskaz te, isto kao što je i ranije u svojoj obrani iskazao, rekao da se u četiri navrata našao sa Severinom Vukić kako bi joj vratio novac, da je on plaćao te rate leasinga i to po uplatnicama koje bi mu ona ili njezin suprug dali, tvrdeći da im nije govorio da bace uplatnice. Kazao je i da je bračnom paru Vukić ostao dužan 500 eura.

Svjedočio je i Damir Tomljanović, kuhar u restoranu Foša. On za sebe ne smatra da je financijski oštećen, već samo da se previše razvuklo prebacivanje automobila na drugog korisnika leasinga.

Suđenje se nastavlja s iznošenjem dokaznih prijedloga obrane trećeoptuženog Kurtovića, uz kojeg još na optuženičkoj klupi sjede i Dejan Pupovac, Niko Lisica i Milan Rajlić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno