Iz Francuske stigla poštanska marka sa slikom "Male Matulića"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Iako je vijest da će pašmanska gajeta "Mala Matulića" dobiti poštansku marku u Francuskoj potvrđena još u ožujku, u utorak je  na kućnu adresu Ane i Krste Matulića u Pašmanu iz Vannesa stigla  pošiljka s otisnutim markicama.

- Marka je predstavljena za trajanja Festivala mora i pomorstva u  zaljevu Morbihan, koji se od 11. do 17. svibnja održao u gradu Vannesu. Mogla se kupiti u regionalnom turističkom uredu, ali kako je tih tjedan dana bila gužva, nismo je uspjeli nabaviti. Ali Francuzi su održali  riječ i poslali je, i to osobno Yannick Manager, predsjednik filatelističkog kluba grada Vannesa, kazao nam je Krsto Matulić, vlasnik gajete  koja je, uz tradicijsku brodicu "Crialéïs", predvodila paradu gotovo 2000  brodova u zaljevu Morbihan 16. svibnja.

A da je markica pašmanske gajete uistinu bila razgrabljena u Vannesu, potvrdio nam je još za trajanja Festivala mora i pomorstva Bruno  Bodard, direktor županijskog ureda regije Morbihan, koji je brojnim uzvanicima marku pašmaske gajete darovao i kao promidžbeni materijal  Tjedna zaljeva Morbihan.

Gajeta "Mala Matulića" ovjekovječena je na poštanskoj markici prema originalnoj fotografiji autorice Pavice Gregov, prijateljice obitelji  Matulić, koja trenutačno živi u Italiji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno