Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pronađeno mrtvo tijelo Živka Ražnjevića Žige

10.06.2017. 22:00
Pronađeno mrtvo tijelo Živka Ražnjevića Žige


Tužan kraj 10-dnevne potrage za 59-godišnjem Živkom Ražnjevićem iz Polače zvanim Žiga, koji je nestao 2. lipnja u predvečernjim satima. Tijekom jučerašnje velike prijepodnevne potrage, u kojoj su sudjelovali pripadnici policije, HGSS-a s psima tragačima, lovci, vatrogasci, ronioci i mještani, Ražnjević je, nažalost, pronađen mrtav.
Pronađen je oko 1,5 kilometara zapadno od mjesta gdje je napustio osobno vozilo i suprugu u Nadinskom blatu kod crpne stanice Zapornica, kazao je Vjeko Zagorac, jedan od tragača koji nas je obavijestio o tragičnoj vijesti.
Tko zna zbog kojih razloga Žiga je napustio osobno vozilo i suprugu nedaleko hipodroma i polačkih vinograda i otad mu se gubi trag
– Policija je na mjestu pronalaska pristupila obavljanju očevida i razjašnjavanju uzroka smrti, govori Zagorac.
Prema riječima tragača vjerojatno se radi o suicidu, ipak u cilju rasvjetljavanja uzroka smrti obavit će se i obdukcija.
– Tragači su svih ovih dana bili prašnjavi, znojni i umorni, ali nisu odustajali od potrage, naglasio je Zagorac.
U jednoj od najvećih potraga za nestalim u Zadarskoj županiji sudjelovalo je preko 250 tragača.
Do lokacije u Liškom polju, gdje je pronađen nestali Ražnjević, naša grupa tragača prije tri dana bila je udaljena tek 50-ak metara. Riječ je o gustoj šikari, objašnjava Slobodan Prtenjača Tarzi.
Tko zna kad bi beživotno tijelo bilo pronađeno da mještani tragači jučer, nakon 10 dana potrage, nisu osjetili neugodan miris koji je dolazio iz pravca guste šikare. Nažalost, radilo se o beživotnom tijelu nesretnog Ražnjevića.
Tijekom potrage pretraženo je kompletno Nadinsko blato i ovdašnji vinogradi, Liško polje, Vlačine, područje od Nadina prema Škabrnji, Gaj prema Rašteviću i Jagodnjoj, umjetno jezero, bunari, napuštene kuće, jaruge pa čak i mjesno groblje, ističe Šime Kardum, tragač.
Pretraživalo se i uz pomoć psa tragača i uz pomoć drona s kamerom.
– Učinilo se sve da bi se u najkraćem mogućem roku pretražila šira lokacija, za koju se pretpostavljalo da bi se tamo mogao nalaziti moj nestali stric Žiga, jecajući priča Zvonimir Ražnjević, nećak tragično preminulog Živka Ražnjevića, te nastavlja:
– Neizmjerno hvala svima koji su sudjelovali u potrazi, svima koji su nam davali podršku, molili se, uspio je reći Zvonimir.
Vijest o nestanku iskusnog lovca Ražnjevića, a zatim i smrti, zaprepastila je sve koji ga poznaju. Za njega su nam svi odreda rekli kako se radilo o vrlo mirnoj, tihoj i povučenoj osobi, koju život zaista nije mazio.
Smrt prve supruge prije osam mjeseci i 23-godišnjeg sina invalida, koji je preminuo u siječnju, u mnogome je Živku promijenilo život, slušali smo proteklih dana u Polači.